Напишете дума/думи за търсене

Стойка за рязане на дърва

Ако редовно трябва да режете дълги трупи, за да си подготвите отоплителния материал за зимата, то за ваше здраве е добре да осигурите и процеса на рязане от височината на кръста ви, вместо от земята.

Предимства:

  • Повдига трупи до удобна височина за рязане. Спасява гърба ни.
  • Няма шанс да забием острието на верижния трион в земята. Осигурява безопасно рязане.
  • Евтина за изграждане.
  • Може да се сгъва за компактно съхранение (вместо болтове и гайки, сглобките може да са с водоустойчиво лепило и винтове).

Стъпка 1: Използваме 6 дъски дълги 120 см, които в единия край са изрязани под ъгъл; и две равни дъски от 120 см - за укрепване.

Измерете 45-тия см от равната страна на всичките 6 дъски. Това маркира мястото за болтовете, които ще държат напречните части заедно. Пробийте дупка в центъра на всяка дъска на линията, която току-що маркирахте. Диаметърът на отвора трябва да съответства на болта, който използвате.

Стъпка 2: Сглобете напречните части, като поставите болтове и шайби на три чифта дъски. Използваме 2 шайби отвън и една между всяка двойка, за да си помогнем със сгъването за съхранение. Затегнете гайките, не е нужно да е прекалено силно. Достатъчно за задържане и лесно сгъване, когато не се използва. Сега имате сглобени три напречни части.

Стъпка 3: Сгънете всяка напречна част, така че ръбовете да са изравнени. Поставете ги върху равна повърхност и измерете 50-ти сантиметър откъм равния край към средата и направете маркировка на всяка дъска. Тук ще поставим горния ръб на опорните дъски.

Поставете напречните части с острия ръб нагоре върху равна повърхност. Поставете двете крайни напречни части на успоредно разстояние една от друга. Сега поставете средната напречна част между тези две – в центъра им. Помогнете си със скоба. Завийте по два винта на летва (предварително пробити дупки в три от краката). И повторете с останалите две крайни напречни части.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
За 80-годишнината от рождението на легендарния Георги Аспарухов - Гунди ще бъде издигната скулптура в столичния парк “Гео Милев”. Това е на 200 метра от родната къща на трагично загиналата футболна звезда в квартал “Редута”.  Проектът за паметника се подготвя от близо две години и вече е готов. Материалът, от който ще бъде излят, е метал
33 мандата в 12 парламента произведоха българите зад граница за 32 години демокрация Активността на сънародниците ни извън страната се повишава, вътрешната намалява Колко мандата ще донесе вотът от чужбина и за кого в четвъртите избори от година и половина насам? Този е един от интересните въпроси дни преди предсрочния парламентарен вот на 2
В бъдеще кучета ще могат да помагат на лекарите да откриват болести, включително рак, диабет и дори коронавирусна инфекция, твърдят британски учени. Експерти вече са доказали, че кучетата са способни по миризмата на потта и дъха да определят психологическото състояние на хората, включително стреса, съобщи Би Би Си

Градина 24 / Дизайн