Напишете дума/думи за търсене

Засейте сега спанак, за да берете есента

Ако искате да похапвате свеж спанак през есента, побързайте да направите посев. Напомняме ви, че е препоръчително да изберете сорт, който е с по-къс вегетационен период.

Стъпките са:

  • Засейте спанака на редове. Лехата ще изглежда хем по-подредена, хем по-лесно ще се грижите за растенията. Разбира се, може и да разхвърляте семената върху почвата.
  • Оформете браздички, като разстоянието между тях е 15 см.
  • Засейте на плитко - 2-3 см дълбочина.
  • Покрийте семената с влажна почва.

Грижи за растенията:

  • След като спанакът образува 2-3 листа, прегледайте посева. Ако е много гъст - проредете го. Препоръчително е растенията да останат на разстояние не повече от 10 см едно от друго.
  • За да образува качествени листа, спанакът се нуждае от храна. Затова го подхранете с малко амониева селитра. Дозата за 1 кв. м е 10-15 грама тор.

Зимен посев

Ако искате да отгледате спанак, който да е готов рано през пролетта, трябва да го засеете в периода от втората половина на септември до началото на октомври.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"
Сумата от 50 хиляди лева е нужно да бъде събрана за изграждане на паметник на легендата на българския футбол и “Левски” Георги Аспарухов-Гунди. Това обяви кметът на столичния район “Слатина” Георги Илиев. Проектът е завършен и предстоят административни процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му в
Не знам за каква евро-атлантическа коалиция може да се говори с ГЕРБ и този лидер, казва съпредседателят на “Продължаваме промяната” Ако аз лично съм пречка за просперитета на България или за стабилното управление, съм готов да направя крачка назад Хората оценяват, че като спряхме вноса на отровни зеленчуци и плодове през Капитан Андреево

Градина 24 / Зеленчуци