Напишете дума/думи за търсене

Градинската къщичка - 7 начина на употреба

Когато избирате допълнителни постройки за вашата градина, обърнете внимание не само на функционалността, но и на дизайна, стила и вписването на къщичката в цялостната визия на основната къща и двора.

Една малка постройка, в чийто дизайн има нещо уникално и забележимо, ще се превърне в красив акцент в градината - живописна и спретната къщичка, а не просто стандартна складова барака.

Въпреки, че градинските къщички са малки постройки, разнообразието от дизайни и цветови решения е огромно. Много са и техните приложения.

С нея решавате не само естетически, но и функционален проблем. Благодарение на тази постройка можете да освободите полезно пространство в къщата, да се отървете от ненужни неща или да оборудвате допълнително място за почивка, работа, хоби или игра.

1. Оранжерия 

Истинските градинари ще оценят бараката, съчетана с малка оранжерия. Такава сграда изглежда много интересна и естетически приятна, освен това е лесно да я направите и сами.

Ще ви трябва остъкляване на дървена рамка и рафтове за растенията. Оранжерията трябва да бъде добре осветена от слънцето. Във втората половина на сградата можете да съхранявате всичко необходимо за отглеждане на градински култури.

2. За съхранение на инструменти 

Най-лесният начин да използвате барачката в двора е да й делегирате ролята на пазач на градински инструменти. Предимствата на това решение:

  • Няма нужда да търсите място в къщата.
  •  Цялата пръст, която пада от инвентара, остава вътре в сградата.
  •  Намирането на правилните инструменти по време на работа в градината не е трудно - те винаги ще са ви под ръка.

За удобно съхранение на лопати и сатъри препоръчваме да ги окачите на стените или да изградите специален държачи, за да поставите инвентара в единия ъгъл. За малки предмети ще ви трябват рафтове, чекмеджета и куки.

3. Мини дом 

Градинската къщичка може да бъде толкова уютна, че да искате да прекарате възможно най-много време в нея.

В оборудваната стая ще бъде приятно да подремнете след вечеря или да прекарате време с книга.

Ако поставите легло и маса вътре, сградата ще служи и като къща за гости, които обичат уединението.
За по-голям комфорт стените трябва да бъдат изолирани.

4. Работилница 

Много е удобно да използвате градинската къщичка като работилница: всички инструменти и материали са на едно място, а прахът и мръсотията от строителните работи не летят в къщата.

Освен това, ако сградата е разположена дълбоко в обекта, шумът от електрически инструменти няма да пречи толкова много.

За оборудването на работилницата е необходимо да се осигури електричество в помещението, стелажи за съхранение и работна маса.

5. Летен душ 

За да оборудвате конвенционален душ ще трябва да инсталирате резервоар или пластмасов варел на покрива, водата в който ще се нагрява от слънцето.
По-сложен вариант, който изисква електрификация, е закупуването на бойлер и помпа. Също така е необходимо вътрешните стени да се завършат с водоустойчив материал и да се осигури дренаж.

6. Кабинет 

Къщичката може лесно да се превърне в домашен офис - това е идеално решение за тези, които продължават да работят, дори в градината.
За удобство препоръчваме да поставите маса и стол в къщата, както и да окачите завеси, които ще предпазят екрана на лаптопа от яркото слънце. Офис в градината ще ви позволи да работите на тихо, без да се разсейвате от суетенето, което цари в къщата.

7. Игри 

Една детска къщичка може да се превърне в любимо място за детето: заобиколено от играчки и приятели, то ще се почувства като истински собственик на дом.
За да бъде стаята удобна, в нея трябва да има достатъчно светлина. Дървеният под е добре да бъде покрит с топъл килим, да се осигурят места за сядане и система за съхранение на играчки вътре в къщата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"
Сумата от 50 хиляди лева е нужно да бъде събрана за изграждане на паметник на легендата на българския футбол и “Левски” Георги Аспарухов-Гунди. Това обяви кметът на столичния район “Слатина” Георги Илиев. Проектът е завършен и предстоят административни процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му в
Не знам за каква евро-атлантическа коалиция може да се говори с ГЕРБ и този лидер, казва съпредседателят на “Продължаваме промяната” Ако аз лично съм пречка за просперитета на България или за стабилното управление, съм готов да направя крачка назад Хората оценяват, че като спряхме вноса на отровни зеленчуци и плодове през Капитан Андреево

Градина 24 / Дизайн