Напишете дума/думи за търсене

Как да създадем предната градина

Предната градина е лицето на имота, така че трябва да обърнете специално внимание на нейния дизайн.

За да изглежда органично, тя трябва да се комбинира със стила на къщата и цялата градина. Можете да я оборудвате въз основа на стилове и лични предпочитания.

Така наречената парадна зона е церемониално място, достойно за по-добър дизайн и отговорен подход към избора на растения и украса.

Вечнозелени иглолистни дървета

Ако живеете постоянно на територията на къщата, най-подходящо е да използвате иглолистни растения. Те ще ви радват дори през зимата, оставайки зелени и придавайки на пейзажа благороден вид.

Туя, хвойна, смърч и бор са подходящи за създаване на жив плет, а за украса на цветната леха - джудже смърч, маломерна ела, пълзящи хвойни, засадени на фона на земните настилки.

В допълнение към композицията поставете между растенията пътеки или сухи потоци от естествен и трошен камък.

Лехи 

На територията пред къщата не е необходимо да създавате пълноценна градина - краставиците и тиквичките бързо ще излязат извън контрол и ще я запълнят.

За създаване на декоративна градина са подходящи спретнати високи лехи и растения с ярки плодове: сладки пиперки, домати, декоративни тикви.

Алтернатива за малка градина може да бъде и градина с билки: магданоз, розмарин, мащерка, ароматна мента и маточина.

Идеята не е подходяща за тези, чиито преден двор не е ограден или е близо до магистрала.

Трайни насаждения 

Прилежащата към къщата зона за "мързеливите" градинари може да бъде идеално място за цветна градина. Благодарение на разнообразието от цветове, веднага ще излезете от дома си в свят на аромати и цветове.

Засадете голямо растение (рози, флокси или божури) в центъра на избраното място и поставете малки цветя наоколо (минзухари, лалета, ириси, котешка трева, невен).

Трайните насаждения е добре да се засаждат през есента: така те се адаптират по-лесно през студените зимни месеци.

Декоративни скулптури 

Идеално е, ако на входа на предната градина вие и вашите гости сте посрещнати от добре подбрани предмети, които органично се вписват в пейзажа, а не от ярки, лошо изпълнени фигури от най-близкия магазин.

Разнообразието от градински скулптури е толкова голямо, че можете да изберете от тях най-подходящия за вашия вкус и стил продукт.

Антични фигурки от изкуствен камък или бетон, каменни сфери, занаятчийски - от дърво и метал, а мини-градините никога няма да са демоде.

Някои предмети можете да си направите сами и ако желаете - да превърнете грозна сграда (например кладенец) във фар или мелница, като по този начин я прикриете.

В стил Natur Garden 

Фразата се превежда като "естествена градина" - сякаш е създадена от самата природа. Този стил възниква като противовес на добре очертаните, строги пейзажи.

Но дори и в естествената градина всяко растение не е случайно: целият видим хаос е ясно подреден.

В пейзажната предна градина, напомняща повече на ливада, са засадени следните растения: спирея бреза; острица; анафалис; слънчогледов хелиопсис; мащерка; мискантус и др.

Селска идилия 

Предната градина в леко наивен селски стил изглежда малко небрежна, но все пак е премислена. Използват се декоративни слънчогледи, слез, лайка, делфиниум.

Тя се характеризира с ниска дървена или плетена ограда. Подходящ е декора от стари битови предмети: менци, дървени бъчви, колела и стари каручки. Добре изглеждат глинените саксии, както и кошниците.

Основната цел е да се създаде впечатление за простота и комфорт.

Езерце или фонтан 

Всяко водно тяло - било то езерце или фонтан играе централна роля в предната градина и следователно изисква специален дизайн.

Езерото, разположено в ъгъла на обекта, изглежда страхотно в комбинация с водопад. Класическият фонтан изглежда луксозен в центъра на композицията, заобиколен от чакълести пътеки.

Езерото в предната градина я прави визуално по-голяма и внася разнообразие в пейзажа.

Кът за сядане 

Ако парцелът е малък, можете да използвате зоната пред къщата възможно най-рационално - подредете там място за закуска под формата на маса със столове или пълноценна беседка, зона за отдих под формата на хамак или висящ стол, детска площадка.

Най-подходящият вариант е предна градина, оградена от пътя и любопитни съседи с висока ограда или жив плет.

Минимализъм 

Най-популярният представител на лаконичния стил е азиатският. Той е сдържан във всичко: цветовия дизайн на трайните насаждения, броя на растенията и скулптурите.

Важна и доминираща роля играе естественият или изкуствен камък.

Внимателно подрязана морава, спретнато декорирани корони от дървета и заоблени храсти ще подчертаят строгостта на пейзажа и безупречния вкус на собствениците.

Рози 

Дори и най-скромната къща ще изглежда луксозна, заобиколена от цветни рози. Най-доброто място за засаждане е на слънчева страна с ниски подпочвени води. Почвата трябва да е лека, плодородна, с добър дренаж.

Ако отделите цяла предна градина за розови храсти, вашият двор ще се открои с красота, кралска елегантност и наситеност на цветовете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
В бъдеще кучета ще могат да помагат на лекарите да откриват болести, включително рак, диабет и дори коронавирусна инфекция, твърдят британски учени. Експерти вече са доказали, че кучетата са способни по миризмата на потта и дъха да определят психологическото състояние на хората, включително стреса, съобщи Би Би Си
Пенсиите е една от големите теми за четвърти път през тази предизборна година и половина. В предизборна кампания. Една от основните теми са доходите на пенсионерите. Този път има и интересно съвпадение - ден преди парламентарния вот тази неделя влиза в сила 3-ото за годината увеличение на пенсиите. Достатъчно ли е то, това ли бе правилният подход
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"

Градина 24 / Цветя