Напишете дума/думи за търсене

Подготовка на почвата за нови овощни дървета

Есента е предпочитаното време за засаждане на нови овощни дръвчета. Затова любителите, които ще засаждат нови видове или сортове, е добре да се подготвят.

Какво да имате предвид:

  • Изберете най-подходящото място за вида. Прочетете информация за различните изисквания на видовете към условията на средата.
  • Подгответе почвата за засаждане. Обикновено в любителските градини се засаждат по няколко дръвчета, което се прави разпръснато, а не на редове, както в по-големи градини. Ето защо няма как да се направи риголване, т.е. дълбоко изораване на почвата.

Достатъчно е да прекопаете почвата малко по-дълбоко – поне 30 см. По този начин предварително окопавате в ямката и малко около нея, в която по-късно ще засадите дръвчето. Така до засаждането почвата малко ще слегне и ще стане по-пръхкава и ситна.

Преди засаждането вече ще направите същинската ямка, като извадите част от пръста, поставите на дъното органичните и минерални торове, а след това ще разположите корените на дръвчето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-малко 16 души са загинали, а 24 са ранени след експлозия днес в религиозно училище в афганистанския град Айбак, предаде Франс прес, като се позова на медицински източник. Всички жертви и ранени са деца и обикновени хора, съобщи лекар от болницата в Айбак, пожелал анонимност. Айбак е столица на афганистанската провинция Саманган, съобщи bTV
Тирана, неделя, 10 юни 2007 г. Президентът Джордж Буш – първият действащ държавен глава на САЩ, който посещава Албания, дава пресконференция заедно с албанския премиер Сали Бериша. Стопанинът на Белия дом е категоричен в позицията си за отделянето на Косово от Сърбия и за това дали провинцията трябва да получи независимост
Звездата на американския национален отбор Кристиян Пулишич си пусна снимка от болничната стая и се закани да се върне за мача с Нидерландия в събота. "Толкова съм горд с вас момчета. Честито. Връщам се в събота, не се тревожете", написа Пулишич. Кристиян вкара гола за победата с 1:0 над Иран в края на първото полувреме

Градина 24 / Дръвчета