Напишете дума/думи за търсене

Листните въшки продължават да вредят на зелето

Въшките зимуват като яйца по растителните остатъци от зелето и другите растения от сем. Кръстоцветни. Затова е задължително след като реколтата се прибере растителните остатъци да се унищожат.

Главестото зеле е култура, която се напада от много вредители. В предходен брой на вестника ви припомнихме кои са най-опасните вредители, за които трябва да следите и при необходимост да вземате мерки. Не бива да подценявате и листните въшки.

Затова преглеждайте растенията редовно и ако ви направи впечатление, че листата са леко загънати като свод, погледнете от долната страна. Най-вероятната причина са листните въшки.

Неприятелят смуче сок от листата на зелето и те видимо се изменят. Силно нападнатите растения не завиват глави, а ако все пак направят, то те са дребни и замърсени с изверженията на въшките.

Борбата с въшките трябва да е редовна, защото те са много упорити неприятели. Пръскането се провежда с различни инсектициди. Препоръчително е третирането да се комбинира с други неприятели.

Въшките зимуват като яйца по растителните остатъци от зелето и другите растения от сем. Кръстоцветни. Затова е задължително след като реколтата се прибере растителните остатъци да се унищожат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пътнически влак се е ударил в паднала скала по подбалканската линия край Розино, предаде БНТ. Загинал е машинист. По първоначална информация няма пострадали пътници. Очаквайте
С мачовете Австралия - Дания и Франция и Тунис - Франция ще приключи срещите в група D на световното в Катар. Преди тях лидери са "петлите", които с 6 точки са сигурни 1/8-финалисти. Австралийците са втори с 3 точки, а Дания и Тунис имат по една. Селекционерът на Франция Дидие Дешан сменя цялата си офанзива, като титуляри не са Килиан Мбапе
Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС изпрати 50 стр. документи, доказващи нарушения на екипа на д-р Атанас Атанасов Спешна проверка на цялостната дейност на уволнения в средата на октомври директор на УМБАЛ "Александровска" д-р Атанас Атанасов поиска депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. Ангелов

Градина 24 / Зеленчуци