Напишете дума/думи за търсене

Вертикална сукулентна картина

Оживете стените с нещо, което има живи цветове, уникални текстури и расте с времето. Създайте своя собствена вертикална сукулентна градина в стила Living Art. От вас се изискват само няколко основни строителни и градинарски умения. Има безброй варианти за дърво и размери. Всичко зависи от наличното и/или личния ви вкус.

Необходими материали:

  •  Кутия за посаждане, дълбочината – съразмерна на ширината на дървените рамки - да не е много, по-тежката картина би натежала.

Също така има значение от какъв дървен материал е – използва се това, което не би се деформирало при влага, или пък да плесенясва. Също така третирайте с нетоксичен уплътнител за дърво с желания от вас цвят.

  •  Крепежни елементи: винтове и пирони; и работни инструменти в градинарство и строителство.
  •  Почвена смес: камъчета, пясък, органична почва за саксии, торфен мъх. Или пък закупена предварително смесена почва за саксии за кактуси.
  •  Мрежа (ситна, като мрежа за прозорци);
  •  Сукуленти – размерът и количеството зависят от размера на вашето произведение на изкуството и дизайн.

Упътвания

Стъпка 1 - Изрежете гърба на картината до желаните от вас размери. Безопасността на първо място! Изрежете първо 4-те страни, за да паснат на гърба. В случая дълбочината на кутията е 2 см така, че толкова широки са и страните.

Стъпка 2 - Сглобете кутията за засаждане с винтове.

Стъпка 3 - Изрежете частите от рамката на картината под ъгъл от 45 градуса, за да съответстват на размера на кутията. Трябва вътрешността на рамката на картината да е със същия размер като кутията. Сглобете рамката на картината с пирони.

Стъпка 4 - Смесете пясъка, почвата за саксии и граховите камъчета в кофа. Сукулентите и кактусите предпочитат почвена среда, която е частично пясък или песъчинки и малко торфен мъх. Използвахме съотношение 2 части почва за саксии към 1 част пясък към 1 част камъчета към 1 малка шепа мъх (накъсан на малки парчета).

Стъпка 5 - Напълнете кутията с почвената смес. Опънете плътно мрежата отгоре.

Стъпка 6 - Използвайте нож, за да правите напречни процепи, точно толкова големи, за да засадите всеки сукулент.

Стъпка 7 - Докато повдигате капаците на Х-образните дупки нагоре, натиснете растението в почвата и закрепете с мрежата. След като приключите със засаждането, добавете мъх, за да покриете откритите площи.

Стъпка 8 - Внимателно поставете рамката на картината върху кутията и използвайте пирони, за да я закрепите. Уверете се, че растенията не са притиснати между рамката и кутията. Ръцете на приятел ще са ви от помощ.

Поливайте леко и се любувайте на новото си живо произведение на изкуството. Препоръката е да го оставите да престои няколко седмици в хоризонтално положение преди да го закачите на стената.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Над 40% от територията на Украйна е минирана в резултат на бойните действия, съобщи днес британската телевизия "Скай нюз", като се позова на неправителствената организация "Майнс адвайзъри груп" (Mines Advisory Group), предава БТА. По данни на неправителствената организация Украйна е страната с най-много мини в света
Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран от американския канал HBO в нова поредица с участието на Никол Кидман, предаде АФП, цитирана от БТА. HBO постигна с продуцентската компания "Леджъндари ентъртейнмънт" споразумение "за създаване и копродуциране на
Германката Лена Дюр спечели втория слалом за световната купа в алпийските ски, проведен в чешкия зимен център Шпиндлерув Млин, и така спря американката Микаела Шифрин да изравни рекорда за най-много победи. Той е притежание на легендарния швед Ингемар Стенмарк - 86. Шифрин бе начело след първия манш

Градина 24 / Дизайн