Напишете дума/думи за търсене

Украсете дома си с есенни дарове

Не е необходимо да сте дизайнер или флорист, за да можете да съставите композиция от даровете на природата, която да украси вашия домашен интериор, лоджия, тераса, офис или градински парцел. Създайте атмосфера на есенен комфорт в къщата и зарадвайте семейството и гостите.

Есенните плодове са много богати на цветове, текстури и са разнообразни. Това са кестени, жълъди, шишарки, клонки от калина и причудливи кутийки със семена, както и късни ябълки, тикви, есенни цветя и странни листа. Те могат да бъдат намерени в гората, в градината или във всеки парк.

Когато подготвяте есенна композиция, е важно да обърнете внимание на съвместимостта на естествените материали и хармонията на тяхното съчетаване, както и да се погрижите за условията, в които те ще изглеждат най-добре.

За някои композиции избраните елементи трябва да са в най-свежия вид - например рязани цветя, клони на храст или дърво, плодове.

За други е необходимо предварително изсушаване. След изсушаване някои елементи могат да бъдат лакирани или покрити с восък. Например, това може да се направи с плодове от кестени, изсушени листа, шишарки, жълъди и др.

Събирайте всички съставки в гората или парка в сухо време, в никакъв случай след дъжд.

Материалите за творчество трябва да са без следи от мръсотия и влага, в противен случай това, което е влажно, може да плесеняса.

Венец 

Венците на вратата или на друго избрано от вас място са традиционен начин за украса. Есента предоставя богати на цветове и форми материали и изобилна реколта от зеленчуци и плодове.

Можете да направите великолепен многопластов венец от суха лавандула, различни зеленчуци, ябълки и декоративни тикви, като украсите не само вратите, но и перваза на прозореца на селската къща.

Друг красив вариант е с есенни листа, плодчета, шишарки и житни класове.

Плодчета 

Прости, но доста елегантни композиции,можете да направите, като използвате различни плодчета, като офика, шипка, физалис и др.

Светлина 

Огънят е завладяващ елемент. Особено приятно е да го гледате в студените есенни вечери. И ако в къщата ви няма камина, можете да използвате необичайни и уютни свещници, изработени от естествени материали. Те ще са като символ на огнището.

Тиква 

Тиквата е по-добра от всички други плодове за създаване на есенни композиции. Такава икебана се прави просто и, най-важното, изглежда много впечатляващо.

По желание може допълнително да се украси с цветя или просто да се декорира с много нежна и красива дърворезба.

Рог на изобилието 

Композицията под формата на рог на изобилието е символ на богатство, плодородие, благодат и просперитет.

Формата в по-голямата си част е извита, пълна с цветя, плодове, семена и др. Според легендата носи щастие в къщата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
До края на деня се очаква снеговалежите да намаляват или да спират. Температурите ще се колебаят от 0 до 6 градуса. През нощта и утре рано сутрин се очаква слаб сняг, но облачността ще започне да се разкъсва. Във вторник очакваме краткотрайни, но на моменти интензивни снеговалежи. Има опасности от снегонавявания и преспи в планинските проходи
За "24 часа" директорът на РИОСВ-Бургас потвърди, че GPS замервания са показали, че прокопаният ров не попада в защитената зона Пясъчните дюни на южния плаж в Несебър не са били разорани, а предпазени от разораване. Такова обяснение даде инж. Димитър Мандулев, директор на Държавното ловно стопанство в Несебър
Десет деца загинаха, след като лодката им се преобърна и потъна в езеро в Северозападен Пакистан, предаде АФП, като се позова на полицейски служител. Всички загинали при инцидента в езерото "Танда", в северозападната гранична провинция Хайбер Пахтунхва, са били на възраст между 7 и 14 години, съобщи агенцията

Градина 24 / Дизайн