Напишете дума/думи за търсене

Миниоранжерия

Представяме ви евтин и бърз начин за изграждане на мини оранжерия или други конструкции от PVC тръби, фитинги и покритие. Необходими са малко инструменти, които ги има във всеки дом.

Консумативи:

  • 3/4" (1,90 см) PVC тръба - това е основната структура;
  • 1" (2,54 см) PVC тръба с дължина от 30 до 60 см. Тази тръба трябва да е с диаметър по-голям от основната. От нея ще направите скоби, с които да защипвате покритието за конструкцията. Причината да се избере този размер е, че вътрешният диаметър на 1" е близък до външния диаметър на 3/4". И други диаметри на тръбите могат да свършат работа, стига да пасват по този начин.
  • Връзки: 2 тройника и 6 колена, с размерите на първата PVC тръба.
  • Материал за покритието: може да се използва геотекстил, полиетиленово фолио, а защо не завеса за баня или друг останал материал от стар проект.
  • Инструменти: ножица или нож, ролетка и резачка за тръби или трион.

Стъпка 1: Решете какъв да е размерът

Размерът на оранжерията зависи от вас, лехите и плановете за посаждане. Може специално да пасне на някои саксии, например.

На снимката са показани външните размери в инчове. За да изчислите къде да изрежете тръбите, пресметнете колко см би добавил фитингът на дължината и ширината.

Крайният размер на примера на снимките е 82 см x 56 см x 30 см, което дава следното: 3 тръби по 74 см и 6 тръби по 23 см за общо 3,60 метра, закупени от магазина.

Изрежете и сглобете: Няма много какво да се каже за това – сглобете всичко. При този размер лепило не е необходимо, покритието отгоре ще поддържа конструкцията.

Стъпка 2: Направете скоби

Това е умната магическа част на изобретението. Нарежете по-широката тръба (2,50 см) на сноп малки парчета за по около 2 см, след което ги нарежете по дължина, за да ги направите във форма "С", както е показано. Те ще щракнат върху долната тръба. Направете поне 8 от тях.

Удобни за тази дейност са ножиците за рязане на желязо.

Стъпка 3: Изрежете покритието

Формата е много проста. Излишният материал просто се сгъва отстрани, така че може да изрежете голям правоъгълник. На изображението е парче, с размери 1,40 м на 90 см.

Поставете покритието върху рамката и използвайте щипките, за да го закрепите.

Използване

След като знаете как, може да направите такива мини оранжерии с различни размери и покрития. Те ще предпазят разсада и малките растения от студа, както и от птици и други нежелани лакомници, или пък котки, които искат да се изходят в рохката земя. За целта подобна преносима мини оранжерия може да направите и с мрежесто покритие.

  •  Направете различни форми, по-ниски и по-високи според растежа на растенията.
  •  Напълнете тръбите с пясък или вода (и лепило за уплътняване), за да ги утежните, за да устоят по-добре на вятъра.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Над 40% от територията на Украйна е минирана в резултат на бойните действия, съобщи днес британската телевизия "Скай нюз", като се позова на неправителствената организация "Майнс адвайзъри груп" (Mines Advisory Group), предава БТА. По данни на неправителствената организация Украйна е страната с най-много мини в света
Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран от американския канал HBO в нова поредица с участието на Никол Кидман, предаде АФП, цитирана от БТА. HBO постигна с продуцентската компания "Леджъндари ентъртейнмънт" споразумение "за създаване и копродуциране на
Германката Лена Дюр спечели втория слалом за световната купа в алпийските ски, проведен в чешкия зимен център Шпиндлерув Млин, и така спря американката Микаела Шифрин да изравни рекорда за най-много победи. Той е притежание на легендарния швед Ингемар Стенмарк - 86. Шифрин бе начело след първия манш

Градина 24 / Цветя