Напишете дума/думи за търсене

Санитарна резитба ще намали зимуващите форми на някои от вредителите

Санитарната резитба предхожда основната и често се извършва докато листата не са опадали съвсем, за да може лесно да се различават заразените клони и листа.

При нея задължително се премахват тези клони, които са повредени от кафяво гниене и брашнеста мана. След резитбата отрезите се замазват с блажна боя.

При санитарната резитба се режат счупените и изсъхнали клони. Така максимално се улеснява предстоящата зимна резитба, която е основна за дръвчетата.

Други дейности, които може да свършите сега са:

  •  Да остържете старата и напукана кора по стъблото и дебелите клони, тъй като под нея зимуват гъсениците на плодовите червеи.
  •  Да изрежете и унищожете гнездата на листогризещите гъсеници - бялата овощна пеперуда, златозадката, яйчните купчинки на гъботворката, яйчните пръстенчета на пръстенотворката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
До края на деня се очаква снеговалежите да намаляват или да спират. Температурите ще се колебаят от 0 до 6 градуса. През нощта и утре рано сутрин се очаква слаб сняг, но облачността ще започне да се разкъсва. Във вторник очакваме краткотрайни, но на моменти интензивни снеговалежи. Има опасности от снегонавявания и преспи в планинските проходи
За "24 часа" директорът на РИОСВ-Бургас потвърди, че GPS замервания са показали, че прокопаният ров не попада в защитената зона Пясъчните дюни на южния плаж в Несебър не са били разорани, а предпазени от разораване. Такова обяснение даде инж. Димитър Мандулев, директор на Държавното ловно стопанство в Несебър
Десет деца загинаха, след като лодката им се преобърна и потъна в езеро в Северозападен Пакистан, предаде АФП, като се позова на полицейски служител. Всички загинали при инцидента в езерото "Танда", в северозападната гранична провинция Хайбер Пахтунхва, са били на възраст между 7 и 14 години, съобщи агенцията

Градина 24 / Дръвчета