Напишете дума/думи за търсене

10 призрачни идеи за Хелоуин в градината

Денят на Вси Светии наближава, а вие все още не сте измислили как да украсите двора си? Искате ли да имате най-страшната градина, където всички деца ще крещят от ужас?

Не се притеснявайте, с креативните проекти "направи си сам" можете да създадете истински призрачен и зловещ кошмар... Дворът ви заслужава да бъде част от всички забавления за Хелоуин!

Преди да започнете да поставяте каквито и да било декорации, трябва да помислите за поддръжката на градината и да изберете само украси, които няма да повредят вашата морава и растения завинаги.

За да пасне на призрачна тема за Хелоуин, трансформирането може лесно да се направи, ако изберете правилните украси. Не е достатъчно да придадете на къщата си призрачна атмосфера - предният двор и другите външни зони, които я заобикалят, трябва да се възползват от същата страховита атмосфера. Хелоуин представлява перфектната възможност да използвате своята креативност и да украсите градината по магичен начин.

Използвайте тези идеи по-скоро като вдъхновение и добавете свой собствен привкус към дизайните и декорите и ще имате една обитавана от духове градина или преден двор.

Джак-О-фенерите 

Ако сте фен на традиционната украса за Хелоуин, първото нещо, което ще ви хрумне, когато си помислите за градински орнаменти за празника на Вси светии, ще бъдат класическите Джак-О-фенерите. Ако сте запален градинар и сте успели да отгледате достатъчно тикви и кратуни, тогава още по-добре! Използвайте продукта на вашия труд и целогодишна грижа за градината и разгърнете творчеството си, за да издълбаете най-страшните фенери; можете да позволите на вашите деца също да помогнат и да превърнете издълбаването на тиква в забавено семейно развлечение.

Можете да подредите Джак-О-фенерите на верандата, да ги разпръснете из градината, да ги скриете в цветните лехи и сред храстите или дори да направите призрачни плашила с тиквени глави. За последното можете да използвате някои стари дрехи и клоните, останали след подрязването на дървото.

Гробище 

Какво може да е по-страшно от това цяло гробище да изникне в градината ви за една нощ, пълно с всички духове и скелети?! За да го направите сами, можете да използвате малко стиропор и да го боядисате в сиво, за да направите гробовете. Можете да добавите малко мъх върху тях за по-автентичен вид.

Ако искате да е още по-зловещо, сложете мумии, скелети и зомбита - можете да ги направите сами или просто да ги купите или поръчате, ако нямате време.

Също толкова смразяваща кръвта опция е просто да добавите ръка-скелет, излизаща от един от гробовете. Просто се уверете, че сте го махнали след Хелоуин - в крайна сметка не искате да плашите гостите си, нали?

Венец за вратата 

Украсяването на градината е страхотна идея, но не забравяйте и входната врата. Венците за Хелоуин стават все по-популярни през последните години и създаването им не е никак трудна задача. Просто вземете няколко сухи клона на дърво или жив плет, навийте ги на венец и ги завържете с въже или тел. Добавете няколко прилепа, изрязани от картон, може би и няколко изрезки от тиква, няколко добре изглеждащи есенни листа, за да добавите цвят и дори клонки от офика, и готово! Имате своя венец! Закачете го на вратата, за да приветствате пакостта или лакомството и ще сте готови за нощта.

Ох,паяк! 

Паяците са неизменна част от декорациите за Хелоуин, а градината е едно от най-добрите места да ги оставите да се развихрят. Можете да ги окачите на дърветата, да разпръснете паяжини по целия жив плет и дори да покриете прозорците си с тях.

За да направите фалшиви паяжини, използвайте връв или ако искате да го направите по по-лесния начин, просто купете кутия спрей за паяжини и започнете да пръскате. Добавете няколко тарантули или цяло потомство малки паяци и гарантирано ще изплашите посетителите си. Имайте предвид, че преди да започнете да украсявате дръвчетата, може да се наложи известно подрязване за по-добър ефект и за най-добро позициониране на паяжините.

Бууу! 

Какво е Хелоуин без призраците! Вашият градински дизайн ще бъде още по-страшен, ако добавите и няколко привидения към него. Няма нищо по-лесно от това да създадете няколко призрака от материали, които вече имате у дома. Използвайте някои стари чаршафи, изрежете дупки в тях за очите и устата на призраците или нарисувайте лица на призраци върху тях с черен маркер и ги закачете на дърветата или верандата с някаква връв. Просто не използвайте цветни или шарени чаршафи, тъй като призраците на точки изобщо не са страшни - те са просто смешни.

Вещици с котел 

За да влезете в духа на Хелоуин, може да се възползвате от включването на някои хитри декорации като тези вещици. Заедно с техния врящ котел, те могат да работят добре за различни теми от Хелоуин.

Дори не е нужно да инвестирате много, за да осъществите тази идея. Вещиците могат да са в по-минималистичен стил с прости елементи, като същевременно се запази страхотния призрачен визуален ефект.

Светещи метли 

Тематична пътека за Хелоуин може лесно да се направи чрез включване на осветени черни метли. Те работят много добре за партита на открито и със сигурност могат да допринесат за усещане за призраци във вашата градина. Това е така, защото черните метли приличат на метли на вещици. Благодарение на добавянето на огнено-оранжеви лампи, можете без усилие да завършите атмосферата на Хелоуин. Метлите могат да са разположени произволно в градината до други страховити реквизити.

Ковчег 

Призрачните ковчези могат да внесат ужас във всяка градина. Не е достатъчно да вземете обикновен ковчег и да го боядисате в черно. Добавете някои подробности, за да изведете фактора на страха на ново ниво. Например, включете ръка, изскачаща от ковчега, или го обградете с ръждясала верига.

Има много варианти на тази идея, които също включват реквизити на скелети наблизо, за да се увеличи ужасяващата атмосфера.

Страховити гарвани 

Голите дървета вече създават призрачен вид сами по себе си в нощта на Хелоуин. Малък декоративен детайл, който можете да добавите към тях, е ято изкуствени черни гарвани. Можете да съчетаете страховитите птици с издълбани тикви, фенери или други декорации, но се уверете, че не прекалявате.

Не забравяйте, че дърветата предлагат доста призрачна атмосфера, а черните врани функционират повече като акцент за подобряване на цялостната тема.

Зловещо тиквено създание 

Висока и невероятно плашеща, тази зловеща украса включва дървена конструкция с черна обвивка, наподобяваща странно създание от друг свят. Главата на тиква е това, което прави особено зловеща украсата.

За да бъде експозицията още по-смущаваща, се препоръчва да скриете тиквеното същество зад дърво, така че посетителите на Хелоуин да получат страховита изненада, ког

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Слави Трифонов сравни политическата среда в България с български вариант на Хари Потър. Във фейсбук той остро нападна Кирил Петков и "Продължаваме промяната" заради изявленията, че събират добрите сили. Нарича го "инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него". Ето цялата публикация на Трифонов във фейсбук: Кога
Новак Джокович взе възможно най-сладкия реванш в Мелбърн. Миналата година сърбинът не можа да участва в откритото на Австралия по тенис, след като бе спрян на летището и впоследствие депортиран заради скандала с липсата на ваксина против коронавирус и на медицинско изключение. Сега обаче нямаше кой да го спре
До края на деня се очаква снеговалежите да намаляват или да спират. Температурите ще се колебаят от 0 до 6 градуса. През нощта и утре рано сутрин се очаква слаб сняг, но облачността ще започне да се разкъсва. Във вторник очакваме краткотрайни, но на моменти интензивни снеговалежи. Има опасности от снегонавявания и преспи в планинските проходи

Градина 24 / Дизайн