Напишете дума/думи за търсене

Лесно и горско при аранжирането на цветята

Заложете на миниелхичките

От известно време изкуствените коледни елхи, независимо колко истински или луксозни изглеждат, дали светят, въртят се, пеят, танцуват, или са симетрично перфектни, дали са бели, зелени, червени, или лилави, все по-често се заменят от живи дръвчета в контейнер.

Живото растение има редица предимства, но ако е голямо и тежко, се мести трудно. Затова, ако искате да имате елха или поне минималистичен коледен елемент на трапезата, можете да заложите на миниелхичките.

В магазините има много видове тис, пицеи, смърчове, туи, араукария и др., засадени в малки саксийки и на цена между 3-4 и 10-15 лева. С малките си размери тези елхички дават възможност за творчество, а отглеждането им е лесно, стига да осигурите подходящи условия.

Проветрявайте помещението често и се старайте да поддържате температурата умерена. Поливайте при необходимост и не допускайте задържане на вода.

За аранжировка като показаната са необходими плитък и широк съд, жива елха в малка саксийка, няколко клонки от иглолистни растения - скимия и спирея, коледни топки и свещник в един цвят. Тази аранжировка е подходяща за трапезна маса или акцент.

С по-малко материали също може да се постигне горски ефект. Например в декоративен съд да се поставят 3 или 5 малки елхички, подредени по височина.

За украса са използвани звезди, но могат да бъдат и коледни топки. Лесно и бързо, срещу десетина лева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Безработицата в страната е имала два пика в пандемията - по-силен през април-юни и по-слаб през декември Ударила е повече по-развитите области Велико Търново е областта с най-висока заетост в България. Пандемията е ударила най-силно пазара на труда в големите икономически центрове, но има редица области
Откритото първенство по тенис на Австралия трябва да започне на 8 февруари и феновете по целия свят тръпнат в очакване с какъв екип ще се появи на корта Григор Димитров. Българската звезда в тениса обича да носи ексцентрични дрехи. Но преди година шокът за публиката наистина бе сериозен. На демонстративния турнир преди Australian Open Димитров
Между 40 и 90% са се пълнили буферните гаражи преди COVD-19, а сега - от 20 до 70% Четири нови обществени паркинга ще отворят в София напролет. В тях ще има общо 860 места, научи “24 часа”. Три от тях са към новите метростанции по третата линия, които трябва да бъдат пуснати до края на март. “Най-големият ще е на последната метростанция “Горна

Градина 24 / Дизайн