Напишете дума/думи за търсене

9 идеи за декоративни елементи в градината

Обособената цветна градина и мястото за почивка с удобни градински мебели е част от доброто оформление на пространството, но има няколко важни и ключови елемента, които създават изключително въздействие.

Ето как може да извлечете максималното удоволствие от престоя си на чист въздух, а също така и да впечатлите гостите си.

Предлагаме ви идеи за декоративнитe елементи в градината.

Камината като фокусна точка

Това място ще изглежда разкошно, погледнато отвътре и ще наподобява един вид продължение на жилището, което свързва вашите дом и градина.

Подобна външна стая ще бъде като магнит - с комфортни мебели за градината и топли пламъци, създаващи уют. Всички ще бъдат привлечени и ще искат да се сгушат, гостите ви няма да искат да си тръгнат и едни от най-интересните разговори ще се завържат именно тук.

Създайте малко романтика

Окачете различни типове осветителни тела като например фенери, висящи лампи, свещници и малки лампички, а около тях поставете саксийни цветя - всичко това ще създаде омайно и магическо усещане в градината. Пергола, запазени свалени стари прозорци или желязна решетка (или порта) могат да създадат оптическа илюзия за заграждение и усещане за интимност, докато запазват възможността да се наслаждавате на звездите.

Включете вода в пейзажа

Там, където е възможно, поставете каквото и да е водно съоръжение - фонтан, джакузи, басейн. Успокояващият звук на течащата вода създава усещане за повече интимност в пространството.

Градински столове

Те могат лесно да се преместват и предоставят възможност на хората да се присъединят към компанията около градинските мебели. Удобно и практично решение, когато имате повече гости.

Скулптури

Често трудно се намира подходящото място на скулптурите в интериора на дома, особено на по-масивните. Няма подобно извинение за откритите пространства в голямата градина, тъй като нищо друго не би добавило толкова красота и елегантност в нея.

Внесете цветя в саксии

Те са чудесни аксесоари към местата за отдих. Саксийните цветя могат да добавят различен мащаб, текстура и цвят от тези, които ще се получат от широкия пейзаж в градината и двора.

Външна кухня

Това място, освен всичко друго, трябва и лесно да може да се поддържа. Изберете повърхности, които са издържливи. Сложете мивка и течаща вода, осветление, хладилник и контакт.

Помислете за конфигурацията на къта за сядане и на този за готвене - така, че всичко да е удобно, практично и да изглежда добре, погледнато вътре от къщата.

Кът за напитки

Ако нямате възможност да направите открита кухня, то тогава вероятно ще намерите начин да оформите един външен бар.

Това ще бъде другото привлекателно кътче за сладки разговори, където ще разпускате в края на деня.

Съчетватe вътре и вън

Може да направите дизайна на външната стая с дървена или метална пергола, в зависимост от архитектурата на дома, за да изглежда така, сякаш винаги е била там. Освен възможност за лозите и увивните рози да "пълзят" по нея. Тя ще предостави и различни варианти за осветление.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3-годишно дете е в тежко състояние в плевенската болница, след като беше блъснато извън пътното платно на улицата, на която живее. Момченцето е било пометено от водач, който дори не спрял. Очевидци твърдят, че зад волана бил 17-годишен младеж, син на бивш полицай. Малко по-късно на местопроизшествието се появил баща му, който твърдял
За първите шест месеца на годината са регистрирани 26 нотификации за заразено със салмонела пилешко месо от Полша. За сравнение – общо сигналите за нарушения в храните у нас в периода от 2015 до 2019 г. са общо 5. Почти всяка седмица Българската агенция по безопасност на храните получава сигнали и унищожава десетки тонове заразено със салмонела
На шофьора, блъснал я пръв и избягал, ще кажа, че ще бъде намерен. И ще изпълня молбата на дъщеря ми да я заведа при него 34-годишната Юлия Ангелова беше прегазена край Созопол в нощта срещу 26 юли. Първият шофьор, блъснал жената, избяга и все още се издирва. Няма свидетели на случилото се, само една снимка на автомобил с огънат капак

Градина 24 / Дизайн