Напишете дума/думи за търсене

Цветята на ранното лято

В началото на сезона преобладават пастелните тонове, които по-късно се заменят от жълто-червената гама.

В ранното лято цъфтящите храсти са рододендрони, спиреи, божури, люляци, ракитовица, вейгела. Много от тях могат да участват в композиции с други цъфтящи храсти или като допълнение към бордюрите с цветя. След като прецъфтят те въздействат с листната си маса, която обикновено е добър фон за изява на летните цветя.

Цветята на ранното лято се разпукват в края на май и началото на юни. Някои от тях, подобно на пролетните луковични видове, също изчезват след прецъфтяване (мак, маргаритки).

Тъй като след тях остават значителни празнини, те трябва да се засаждат поединично или на малки групи. Ярките им едри цветове въздействат дори, ако са малобройни. Удачно е да се използват в средата на лехата или на заден план.

Числото на цъфтящите тревисти растения в средата на лятото значително се увеличава. Освен големият брой многогодишни видове, сега цъфтят и почти всички едногодишни цветя. Те създават трайна украса на градината поради по - дългия си цъфтежен период.

Интензивният им растеж, непретенциозност и продължително цъфтене ги правят идеален избор за всяко кътче на градината. Подреждат се с оглед на разпределението по багри и по височина. Могат да заменят и изчезналите вече пролетни цветя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Преди 10 години в ефира тръгва първият от новата вълна български сериали “Стъклен дом”. Той се превръща в сензация - милиони следят историята в него, а актьорите - повечето непознати дотогава, стават звезди за няколко дни. С роля в него е и големият Стефан Данаилов. Той играе патриарха Димитър Касабов
Свършете всичко неотложно в работата и предупредете, че излизате в отпуск 18 часа – горе-долу толкова прекарва всеки от нас в мислене за работа, в четене на служебни имейли и провеждане на разговори по работа по време на летния си отпуск. Това твърдят британски учени на базата на свое проучване. Това означава
Треньорът на "Левски" Георги Тодоров определено бе отчаян от състоянието на отбора и положението, в което се оказа при шестия си престоя начело на "сините". След поражението с 1:2 от "Славия" на "Герена" Тодоров обяви, че все по-малкото оставащи в тима футболисти нито са свежи, някои нямат и желание, а и всички трудно могат да бъдат мотивирани

Градина 24 / Цветя