Напишете дума/думи за търсене

Цветя в сандъчета

Ако нямате място, което да е с много светлина, тогава подберете сенколюбиви растения, напр. хоста, бръшлян, колеус и т.н..

Най-важното правило  е

всички сандъчета да имат дупки за отцеждане на излишната вода.

По-добре изглежда едно голямо сандъче, отколкото няколко малки.

В едно сандъче трябва да има поне три цветя на фокус, а останалите да са за запълване. За да бъде аранжировката добра, растенията трябва да са нечетен брой.

Цветята в сандъчета имат нужда от доста подхранване. Можете да смесите пръстта с бавно разграждаща се при поливането тор.

Ако сте решили да подредите няколко сандъчета едно до друго, за да изглеждат добре, те трябва да имат поне един общ елемент - например едно и също растение във всяко сандъче, или пък сандъчетата да са изработени от един и същи материал.

Не е нужно цветята в сандъчетата да са цъфтящи. Листнодекоративните също стоят много добре.

Опитайте със зелени подправки

Можете да насадите в сандъчета многогодишни цветя - хоста, сепмервивум (дебелец), а през есента да ги пресадите в градината.

През лятото поливайте сандъчетата всеки ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Преди 10 години в ефира тръгва първият от новата вълна български сериали “Стъклен дом”. Той се превръща в сензация - милиони следят историята в него, а актьорите - повечето непознати дотогава, стават звезди за няколко дни. С роля в него е и големият Стефан Данаилов. Той играе патриарха Димитър Касабов
Свършете всичко неотложно в работата и предупредете, че излизате в отпуск 18 часа – горе-долу толкова прекарва всеки от нас в мислене за работа, в четене на служебни имейли и провеждане на разговори по работа по време на летния си отпуск. Това твърдят британски учени на базата на свое проучване. Това означава
Треньорът на "Левски" Георги Тодоров определено бе отчаян от състоянието на отбора и положението, в което се оказа при шестия си престоя начело на "сините". След поражението с 1:2 от "Славия" на "Герена" Тодоров обяви, че все по-малкото оставащи в тима футболисти нито са свежи, някои нямат и желание, а и всички трудно могат да бъдат мотивирани

Градина 24 / Цветя