Напишете дума/думи за търсене

Хипеаструмът се разсажда през декември

Периодът на покой при хипеаструма започва късно през есента и продължава около два месеца. Най-подходящото време за покой е през октомври и ноември. За целта подгответе растенията, като постепенно намалите поливането им. Най-добре е през това време да настаните саксиите в избените помощения. Ако разполагате с повечко растения, събудете ги през няколко дни, за да се радвате на цветовете им по-продължително.

Хипеаструмът не бива да се разсажда напролет, а след като премине периодът на покой. Това означава, че ще го пресадите през декември.

Стъпка по стъпка

Почвената смес да е от равни части градинска почва, сипеща се листовка, добре разложен оборски тор и пясък.

Саксиите съобразете с едрината на луковиците. За цъфтящите те трябва да са над номер 20.

Дренирайте добре, като над отворчето поставете парче от саксия и след това поне 2 см пясък. Чак тогава насипете почвената смес.

Поне половината от луковицата трябва да остане над повърхността на почвата.

Полейте и поставете саксиите в помещение с температура 18 градуса.

Ако спазите тези правила, точно след два месеца ще се появи бъдещият цветонос. Буйно растящите листа не трябва да се изрязват, те ще помогнат на пъпката, която ще се появи след тях. Листата от тази година трябва да бъдат буйни и здрави. Те изхранват новата луковица, в която се формира бъдещият цвят. Ако изхранването е добро, догодина ще получите силна луковица, от която първо ще се покаже цветна пъпка, а после листата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)
Средно 45 българи са умирали на ден Въпреки новите щамове в Англия и Южна Африка броят на новите заразени намалява За поредна седмица има позитивна статистика на коронавируса за България. Броят на активните болни под отчет е намалял с 13 хиляди (33%) до 26 582. Лежащите в болници с COVID-19 са 2822 - с 15% надолу

Градина 24 / Цветя