Напишете дума/думи за търсене

Важно е да спазите сроковете и дълбочината на засаждане на цветните луковици

Ако ги засадите прекалено рано, те могат да почнат да никнат веднага. От друга страна трябва да изберете подходящия момент, за да имат растенията достатъчно време да развият коренна система, преди земята да замръзне.

Засаждането на луковиците на подходящата дълбочина е жизненоважно. За целта следвайте стриктно инструкциите на производителя. Има два метода за засаждане на луковици. Единият е да се изкопае гнездо на нужната за засаждане на луковицата дълбочина. Това своеобразно легло покрийте със слой органична тор и добавете супер фосфат или тор за луковици. Това улеснява отцеждането на почвата, подобрява състава й и стимулира образуването на корени.

Луковиците поставете със заострената част нагоре. Сложете тор и на почвата, която сте изкопали в началото и покрийте с нея луковицата.

Другият метод е да използвате инструмент, с който да направите дупка в почвата. Ще откриете много такива приспособления на пазара. Разровете почвата в дупката , сипете малко тор и поставете луковицата със заострената част нагоре. Запълнете дупката със същата смес и полейте обилно. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Към президента ще бъдат приложени нормативни уредби, каквито съм към момента. В петък той е бил в контакт с ген. Димитър Петров, а на 18-ти генералът е дал позитивен резултат на тест за коронавирус. Знаем, че президентът е бил уведомен от началника на отбраната адмирал Евтим Евтимов, че ген. Петров е заразен. Какво се е случило оттам нататък..
Маските отново стават задължителни на открито, заяви на извънреден брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов. Очакваме намаляване на заболеваемостта. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички до края на месец ноември, ако ситуацията остане такава, посочи той. Карантината ще намалим от 14 на 10 дни със заповедта ми утре
Още лятото се формира група от около 1,9 млн. човека, които не спазват мерките, каза математикът Влезем ли тази зона от 2000 заразени на ден - лесно можем да се качим до 5000, посочи той "Още през лятото, когато имахме по 6 случая на ден, "шаранът" беше изпуснат и още тогава се формира една група от около 1,9 млн

Градина 24 / Цветя