Напишете дума/думи за търсене

Как се приготвя лесно шербет

Шербетът може да се приготви от всякакъв вид оборски тор. Освен това става както с пресен, така и с угнил оборски тор. При пресния тор обаче трябва да протече процесът ферментация.

Ако се използва пресен тор, първо се изсипва в голям съд, като се пълни половината от неговия обем. След това торът се залива с вода, като се пълни догоре. В продължение на 7-8 дни разтворът се бърка по няколко пъти на ден. След този период шербетът е готов.

Преди да се подхранят растенията, концентрираният шербет се разрежда с вода.

Към всяка 1 част от шербета се добавят 10 части вода

Ако за приготвяне на шербет се използва прегорял тор, той може да се използва още на другия ден след разреждането му с вода, без да се оставя да ферментира. И тук се спазва съотношението 1:10 (шербет:водата).

Шербетуването може да започне от началото на плододаването на зеленчуците и да се приложи 2-3 пъти през две седмици до края на тяхната вегетацията.

Колко тор се получава

Количеството птичи тор, което се получава, зависи до голяма степен от вида на птиците.

Годишно заедно с постелята от една кокошка се получава от 4 до 6 кг тор, от една патица - от 6 до 8 кг, а от една гъска - от 8 до 11 кг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Навършват се 22 години от смъртта му На 5 август 1998 г. почина Тодор Живков. Според официалната информация на БТА той издъхва в 20,05 часа след триседмична мозъчна кома. Тодор Живков е човекът, управлявал най-дълго държавата България - като партиен лидер, министър-председател и президент. Как селянчето от Правец и печатар със средно образование
Новото първенство стартира в петък с два отбора, които използват абревиатурата ЦСКА. Явно толкова сериозно е объркването, че дори БФС бе принуден да подменя лицензи в последния момент, след като първоначално даде такъв на Сдружение “Футболен клуб “Централен спортен клуб на армията 1948”, а вече го подмени с такова на футболен клуб със същото име
Екстрасенска му предсказва победа на президентските избори през ноември Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, ограничаваща правителството да наема чуждестранни работници, съобщи Ройтерс. Новите норми засягат в частност работните визи от категорията Н1-В за висококвалифицирани чужди специалисти

Градина 24 / Зеленчуци