Напишете дума/думи за търсене

Цветен Фън Шуй

Цветята в даоската практика за изграждане на пространството (фън шуй) заемат особено място. Важно е правилно да изберете и да засадите домашните растения според правилата на търсенето на благоприятните потоци на енергията ци.

Ако искате да промените живота си към по-добро, трябва да разберете кои цветя оказват благотворно влияние върху здравето, успеха и защитата от неприятности. Фън Шуй дава съвети за това как да разположим цветята в стаята, на перваза, на балкона и в градината. Смята се, че всяко растение притежава положителна енергия, която пази здравето, защитава от неприятности и привлича финансово благополучие.

За хармонизиране на зоните в помещението са подходящи всички живи цветя, те ще ви помогнат да постигнете душевна хармония.

Най-силна енергетика според Фън Шуй имат растенията с обилни цветове и много листна маса. Колкото по-дълго продължава цъфтежът, толкова по-големи са здравето и материалното благополучие на обитателите на дома.

Стайните растения

За много хора Фън Шуй означава правилно подреждане на мебелите, планиране на дома, талисмани и ароматни свещи. Това е учение, даващо знания как правилно да управляваме жизнените енергии, и, разбира се, стайните растения са най-мощните им източници.

Стайните цветя способстват за реализирането на вътрешните качества. Благодарение на тяхната енергия става балансиране на биополето и увеличаване на жизнената енергия на човека.

Цветята играят важна роля в декорирането на дома и тъй като могат да излъчват позитивна енергия, да почистват и насищат въздуха с аромати, тяхната помощ в привличането на енергията ци в дома е неоценима. Освен това стайните цветя поглъщат застоялата и негативната енергия, отлично прикриват неугледни и остри ъгли.

Основни правила за дома

Съществуват основни препоръки на Фън Шуй при разполагането на цветята у дома. Растенията трябва да са неотменна част от жизненото пространство.

Входната врата води в антрето, това е място, където се посрещат гости и където е целесъобразно да поставите едро декоративно растение в голяма саксия. То е необходимо за забавяне на потока на ци, в случай когато входната врата се отваря към стълбищната площадка. Тук не бива да разполагате бодливи растения, те образуват бариера пред енергийния поток.

Например, може да засадите малък храст драцена сандера, която издържа дълго без вода и на високи температури, различни видове стайни фикуси. Прекрасен символ на любов и красота са орхидеите и розите, те създават уютна атмосфера, благотворно влияят на отношенията в семейството.

Растенията са инструмент за защита и само здравите стайни цветя според Фън Шуй увеличават енергията и способстват нейното свободно циркулиране.

Къде какво да поставите

Растенията с остри листа съдържат мъжка енергия ян и карат положителната енергия да се движи по-бързо, а закръглените листа означават, че растението проявява качествата на ин.

Важно е да поставите стайни цветя в южната част на дома за укрепване на елемента Огън. Не бива да поставят саксии в местата, където преобладава елементът Земя, тоест в центъра, в юго-западната или северо-източната зони.

Холът е централното място в дома, тук обикновено преобладава отрицателната енергия и затова е добре да използвате растения-вампири като бръшлян, рози или папрати.

Традесканцията може да расте само на добре осветени места с преобладаваща положителна енергия. Полезна е за офиса.

Трапезарията е помещение, където винаги преобладава началото ин. Тук могат да обитават растения с нежно-зелени листа. Кухнята е свързана с елемента Вода, много е важно винаги да я поддържате подредена и чиста. Тук растенията живеят добре на перваза.

Спокойна и умиротвряваща трябва да бъде обстановката в спалнята. Според Фън Шуй, присъствието на растения в зоната за почивка не е желателно.

В зоната за умствен труд трябва да присъства началото ян. Всички мебели да са с правоъгълни форми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Преди 10 години в ефира тръгва първият от новата вълна български сериали “Стъклен дом”. Той се превръща в сензация - милиони следят историята в него, а актьорите - повечето непознати дотогава, стават звезди за няколко дни. С роля в него е и големият Стефан Данаилов. Той играе патриарха Димитър Касабов
Свършете всичко неотложно в работата и предупредете, че излизате в отпуск 18 часа – горе-долу толкова прекарва всеки от нас в мислене за работа, в четене на служебни имейли и провеждане на разговори по работа по време на летния си отпуск. Това твърдят британски учени на базата на свое проучване. Това означава
Треньорът на "Левски" Георги Тодоров определено бе отчаян от състоянието на отбора и положението, в което се оказа при шестия си престоя начело на "сините". След поражението с 1:2 от "Славия" на "Герена" Тодоров обяви, че все по-малкото оставащи в тима футболисти нито са свежи, някои нямат и желание, а и всички трудно могат да бъдат мотивирани

Градина 24 / Дизайн