Напишете дума/думи за търсене

Вертикални градини красят и пестят място

Независимо дали имате малък балкон или голям двор, вертикалната градина винаги е добра възможност да спестите пространство и да покажете своите цветя и растения по един по-различен и интересен начин.

Има най-различни видове вертикални градини и всяка от тях ви предоставя възможност за различна композиция от цветове и форми, според вашите критерии и вкус.

Кула от саксии

При този тип вертикална градина няколко саксии с различна големина са подредени вертикално една над друга, образувайки разкошна композиция от подправки и цветя.

През центъра на саксиите е прекарано въже, което ги държи заедно и не им позволява да паднат. В най-долната саксия е засаден босилек, в средната - мащерка, а в най-горната магданоз. В междинните саксии са засадени дребни цветя за колорит.

Ако решите да си направите подобна вертикална градина имайте предвид, че тя може да се получи доста тежка и е добре да започнете да я изграждате там, където смятате да стои, за да не се налага да я местите впоследствие.

Вместо обувки - цветя

Този проект е много подходящ за притежателите на котки, които обичат да ровят и използват саксиите като котешка тоалетна. За да го осъществите ви е нужен единствено органайзер за обувки, пръст и семена.

Окачете органайзера високо на някоя стена, напълнете го с пръст, след което посейте семенцата. В зависимост от типа на растенията изберете по-слънчева или по-сенчеста стена.

С подръчни материали

Тази вертикална градина може да изработите от няколко стари палета, като използвате един за основа. Разковете всички дъски с изключение на тези в краищата и средната дъска на палета, който ще използвате за основа. Заковете плътно дъските една до друга върху основата, както мислите, че е най-подходящо и прикрепете консервните кутии с помощта на винтове и гайки. Не забравяйте да пробиете дупки на дъното на кутиите, за да изтича ненужната вода.

Практична пирамида

Ако смятате, че може да се справите с по-сложен и доста по-труден проект, опитайте се да изградите пирамидална вертикална градина.

Ще ви е необходима много дървесина, шперплат, колела, лепило, чакъл, пръст и растения. Първо трябва да изградите основата и скелето на градината, след което постепенно да добавите пръстта и рафтовете.

Освен че хваща окото, тази градина е и много практична защото стои самостоятелно, а благодарение на колелцата може лесно да се мести.

Мрежа за окачане

Ето как може да превърнете ръждясалата оградна мрежа в красива висяща градина.

Първо трябва да намерите добро място, където да опънете мрежата. В този случай тя е хваната за покрива от едната страна и вкопана в земята от другата, за да се получи здрава основа. Саксийките окачете на мрежата с помощта на кукички.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Някои от най-добрите е-платформи за обучение по математика Алгоритмите отчитат как се справя ученикът Променяш уравнението и на мига графиката се извива Дигиталната среда, в която са потънали учениците, променя драстично преподаването и усвояването на знанията. Днешните родители, които са били ученици преди 30 или 40 години
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г

Градина 24 / Дизайн