Напишете дума/думи за търсене

Цветята на ранното лято

В началото на сезона преобладават пастелните тонове, които по-късно се заменят от жълто-червената гама.

В ранното лято цъфтящите храсти са рододендрони, спиреи, божури, люляци, ракитовица, вейгела. Много от тях могат да участват в композиции с други цъфтящи храсти или като допълнение към бордюрите с цветя. След като прецъфтят те въздействат с листната си маса, която обикновено е добър фон за изява на летните цветя.

Цветята на ранното лято се разпукват в края на май и началото на юни. Някои от тях, подобно на пролетните луковични видове, също изчезват след прецъфтяване (мак, маргаритки).

Тъй като след тях остават значителни празнини, те трябва да се засаждат поединично или на малки групи. Ярките им едри цветове въздействат дори, ако са малобройни. Удачно е да се използват в средата на лехата или на заден план.

Числото на цъфтящите тревисти растения в средата на лятото значително се увеличава. Освен големият брой многогодишни видове, сега цъфтят и почти всички едногодишни цветя. Те създават трайна украса на градината поради по - дългия си цъфтежен период.

Интензивният им растеж, непретенциозност и продължително цъфтене ги правят идеален избор за всяко кътче на градината. Подреждат се с оглед на разпределението по багри и по височина. Могат да заменят и изчезналите вече пролетни цветя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искам погребение в тесен кръг, не искам да безпокоя, написа най-известният композитор на филмова музика в света. Той си отиде по изгрев-слънце на 91 г. На 91-годишна възраст си отиде маестро Енио Мориконе. Няма любител на киното по света, в чиито уши да не звучи филмовата музика на италианския композитор и носител на “Оскар”
Мачовете от Бундеслигата ще продължат да се излъчват по “Евроспорт 2” и през следващия сезон. През миналата седмица стана ясно, че “Евроспорт” се разделя с правата за емблематичния за тениса турнир “Уимбълдън” и има вариант това да се случи и с тези за германския футболен елит. За сезона 2020/2021 обаче зрителите в България ще имат шанса отново да
Показания ще дадат депутатът Пламен Нунев и ексобластният координатор на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов. Собственикът на “Приста ойл” е след тях Четири разпита по разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние са насрочени във вторник. Делото започна, след като прокуратурата откри в телефона и айпада на Пламен Бобоков размяна на

Градина 24 / Цветя