Напишете дума/думи за търсене

Цветя в сандъчета

Ако нямате място, което да е с много светлина, тогава подберете сенколюбиви растения, например хоста, бръшлян, колеус и т.н..

Най-важното правило е, всички сандъчета да имат дупки за отцеждане на излишната вода.

По-добре изглежда едно голямо сандъче, отколкото няколко малки.

В едно сандъче трябва да има поне три цветя на фокус, а останалите да са за запълване. За да бъде аранжировката добра, растенията трябва да са нечетен брой.

Цветята в сандъчета имат нужда от доста подхранване. Можете да смесите пръстта с бавно разграждаща се при поливането тор.

Ако сте решили да подредите няколко сандъчета едно до друго, за да изглеждат добре, те трябва да имат поне един общ елемент - например едно и също растение във всяко сандъче, или пък сандъчетата да са изработени от един и същи материал.

Не е нужно цветята в сандъчетата да са цъфтящи. Листнодекоративните също стоят много добре.

Опитайте със зелени подправки.

Можете да насадите в сандъчетата многогодишни цветя - хоста, сепмервивум (дебелец), а през есента да ги пресадите в градината.

През лятото поливайте сандъчетата всеки ден.

В края на есента ги изпразнете, ако растенията не са студоустойчиви и заедно с пръстта ги складирайте на сухо място - в гаража или мазето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
1. Когато сте на ваканция, как протича тя - стоите само в града, в който сте отседнали, или предпочитате да обиколите забележителностите около съседните му населени места? а) Когато съм почивка, искам да се излежавам някъде на топло, а не да обикалям забележителностите, състезавайки се със стотици хора кой да се снима пред тях първи
КЕВР определя колко да струва според нужните приходи и разходи на дружествата и затова има разлика в процентите От 1 юли средно цената на тока за домакинствата в България ще бъде намалена с 0,55%, съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на онлайн брифинг. За Западна и Североизточна България цената на тока за
Световният художник си отиде на 84 години - дни преди общия рожден ден със съпругата му Жан-Клод - 13 юни Художникът Христо Владимиров Явашев, известен като Кристо, почина от естествена смърт на 31 май 2020 г. в дома си в Ню Йорк. Той бе на 84 години. Това бе съобщено в официалната му страница във фейсбук от близките му

Градина 24 / Дизайн