Напишете дума/думи за търсене

Засейте лесно с ленти и дискове

Въпрос:

"Моя приятелка си е купила от изложението Агра в Пловдив семена от рукола и лук шивес, които са поставени в специален диск за директно засяване в почвата. Бихте ли написали повече за тази технология, както и какви други видове зеленчуци се предлагат."

Галя Василева, гр. София

Отговор:

Това наистина е новост за България. Екипът ни, както и по-наблюдателните градинари забелязаха иновацията на изложението Агра, на щанда на фирма Флориян.

Технологията се изразява в това, че семена от зеленчуци и подправки са машинно поставени в специални биоразградими ленти и дискове. Този начин на засяване е изключително удобен за използване както в дворната леха, така и в саксии и сандъчета. Освен това лентата може да се отреже, според желанието на градинаря.

Този начин на засяване е изключително подходящ за семена, които са много малки и неудобни за ръчно засяване. При този метод семената са разположени на оптимално разстояние и няма нужда от прореждане.

От фирмата предлагат различни семена и зеленчуци, които са опаковани в ленти и дискове. 

КОИ СА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

В ленти

По този начин може да засеете семена от моркови, репички, ряпа, микс от зеленчуци - моркови и репички, микс от подправки - магданоз, копър и чубрица, различни видове босилек, както и салати, и интересното предложение - корнишони с копър - за готови кисели краставички.

На дискове

По този начин може да си отгледате босилек, рукола, мента, луш шивес, както и микс от подправки от българската национална кухня, който включва - магданоз, копър, мащерка и дивесил, и подправки от средиземноморската кухня - риган, босилек, естрагон и фенел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Зъбатите хищници се ловят на червей и през деня Който е ходил в казармата, знае какво е да те гонят като империалист. Демек като най-големия враг на социализма. Подобна гонитба почна денонощно и на леферите по морето. Тази есен очевидно ще мине под знака на чернокопа и лефера, които са нещо като черноморските пирани, защото имат страшни зъби
160, с 51 повече от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 3526 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 19 283, от които 4637 активни
Подозренията са , че са свързани със зачестили взривове във военните ни заводи   Освен това търсели връзки за това ремонтите на съветска техника да се извършват в одобрени от Кремъл обекти За по-малко от година България гони трета партида руски шпиони. Никога досега българското контраразузнаване, прокуратурата и дипломацията не са заемали толкова

Градина 24 / Зеленчуци