Напишете дума/думи за търсене

Засейте лесно с ленти и дискове

Въпрос:

"Моя приятелка си е купила от изложението Агра в Пловдив семена от рукола и лук шивес, които са поставени в специален диск за директно засяване в почвата. Бихте ли написали повече за тази технология, както и какви други видове зеленчуци се предлагат."

Галя Василева, гр. София

Отговор:

Това наистина е новост за България. Екипът ни, както и по-наблюдателните градинари забелязаха иновацията на изложението Агра, на щанда на фирма Флориян.

Технологията се изразява в това, че семена от зеленчуци и подправки са машинно поставени в специални биоразградими ленти и дискове. Този начин на засяване е изключително удобен за използване както в дворната леха, така и в саксии и сандъчета. Освен това лентата може да се отреже, според желанието на градинаря.

Този начин на засяване е изключително подходящ за семена, които са много малки и неудобни за ръчно засяване. При този метод семената са разположени на оптимално разстояние и няма нужда от прореждане.

От фирмата предлагат различни семена и зеленчуци, които са опаковани в ленти и дискове. 

КОИ СА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

В ленти

По този начин може да засеете семена от моркови, репички, ряпа, микс от зеленчуци - моркови и репички, микс от подправки - магданоз, копър и чубрица, различни видове босилек, както и салати, и интересното предложение - корнишони с копър - за готови кисели краставички.

На дискове

По този начин може да си отгледате босилек, рукола, мента, луш шивес, както и микс от подправки от българската национална кухня, който включва - магданоз, копър, мащерка и дивесил, и подправки от средиземноморската кухня - риган, босилек, естрагон и фенел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
1. Когато сте на ваканция, как протича тя - стоите само в града, в който сте отседнали, или предпочитате да обиколите забележителностите около съседните му населени места? а) Когато съм почивка, искам да се излежавам някъде на топло, а не да обикалям забележителностите, състезавайки се със стотици хора кой да се снима пред тях първи
КЕВР определя колко да струва според нужните приходи и разходи на дружествата и затова има разлика в процентите От 1 юли средно цената на тока за домакинствата в България ще бъде намалена с 0,55%, съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на онлайн брифинг. За Западна и Североизточна България цената на тока за
Световният художник си отиде на 84 години - дни преди общия рожден ден със съпругата му Жан-Клод - 13 юни Художникът Христо Владимиров Явашев, известен като Кристо, почина от естествена смърт на 31 май 2020 г. в дома си в Ню Йорк. Той бе на 84 години. Това бе съобщено в официалната му страница във фейсбук от близките му

Градина 24 / Зеленчуци