Напишете дума/думи за търсене

През вегетацията редовно подхранвайте зеленчуците

Недостиг на азот при домати

Не чакайте растенията да ви подскажат, че им липсват хранителни елементи

Азотното торене е сред основните грижи за зеленчуците по време на вегетацията им. Това е важно не само за професионалните градинари, но и за любителите.

Какво да имате предвид

Азотното торене спада към минералното торене на културните растения. То обаче се различава от фосфорното и калиевото, които се правят с основното торене през есента.

Азотните торове се внасят неколкократно по време на вегетацията на растенията - на 2 или 3 пъти, тъй като много бързо се измиват.

Кога се тори

* Първоначално половината или една трета от препоръчаната норма се внася при засаждането или засяването на културите.

* Второто и третото подхранвания се правят по време на вегетацията на растенията.

Симптоми по растенията

За начинаещите градинари, както и за тези които не са усвоили тънкостите на торенето, напомняме симптомите на недостиг на храна.

* Растенията стават светлозелени.

* Листата започват да жълтеят откъм върха. Ако не се вземат мерки, жълтеенето продължава надолу.

* При някои растения жълтеенето е около централната жилка.

* При картофите например краищата стават жълто-зелени и се завиват навътре.

Забележите ли тези признаци, трябва веднага да реагирате. Бързо подхранете растенията с азот, за да могат да се изхранят правилно.

Недостиг на азот при пипер
Недостиг на азот при пипер
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Над 40% от територията на Украйна е минирана в резултат на бойните действия, съобщи днес британската телевизия "Скай нюз", като се позова на неправителствената организация "Майнс адвайзъри груп" (Mines Advisory Group), предава БТА. По данни на неправителствената организация Украйна е страната с най-много мини в света
Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран от американския канал HBO в нова поредица с участието на Никол Кидман, предаде АФП, цитирана от БТА. HBO постигна с продуцентската компания "Леджъндари ентъртейнмънт" споразумение "за създаване и копродуциране на
Германката Лена Дюр спечели втория слалом за световната купа в алпийските ски, проведен в чешкия зимен център Шпиндлерув Млин, и така спря американката Микаела Шифрин да изравни рекорда за най-много победи. Той е притежание на легендарния швед Ингемар Стенмарк - 86. Шифрин бе начело след първия манш

Градина 24 / Зеленчуци