Напишете дума/думи за търсене

Гигантското мушкато „Антик“

Колекцията пеларгониуми „Антик“ се превръща в истинска сензация, макар повечето фенове на мушкатото да са малко скептични. То съществува, хора!

През летните месеци балконът ще се превърне в сцена от цветове само с няколко растения.

Тези пеларгониуми могат да се „покатерят“ на височина над метър, а при оптимални условия и до 2. Представяте ли си? 2 метра! Трябва обаче да се предвиди стабилна опора, която да задържи този мушкатен "звяр".

„Антик“ изглеждат чудесно като индивидуални акценти в големи, красиви саксии и изправени до стената. Цъфтежът и отглеждането им са сходни с тези на останалите зоналета. Изискват поне 6-8 часа слънчево греене, редовни поливки и периодично подхранване. Особено важен е водният баланс, защото при засушаване се компрометира цъфтежа. Прецъфтелите цветове да се отстраняват редовно.

Презимуването може да се окаже предизвикателство, ако трябва да се прибере цялото растение. Затова се препоръчва вкореняване на резници през есента или орязване на стбълата до 1/3 над почвената повърхност.

Напролет е време за пресаждане.

 

А ако искате "колона" от цветове, може да постъпите хитро. Засадете алпийски сакъзчета в контейнер, осигурете им опора и им помогнете да се качат по нея.
А ако искате "колона" от цветове, може да постъпите хитро. Засадете алпийски сакъзчета в контейнер, осигурете им опора и им помогнете да се качат по нея.

                                                                        Снимки: Pinterest

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искам погребение в тесен кръг, не искам да безпокоя, написа най-известният композитор на филмова музика в света. Той си отиде по изгрев-слънце на 91 г. На 91-годишна възраст си отиде маестро Енио Мориконе. Няма любител на киното по света, в чиито уши да не звучи филмовата музика на италианския композитор и носител на “Оскар”
Мачовете от Бундеслигата ще продължат да се излъчват по “Евроспорт 2” и през следващия сезон. През миналата седмица стана ясно, че “Евроспорт” се разделя с правата за емблематичния за тениса турнир “Уимбълдън” и има вариант това да се случи и с тези за германския футболен елит. За сезона 2020/2021 обаче зрителите в България ще имат шанса отново да
Показания ще дадат депутатът Пламен Нунев и ексобластният координатор на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов. Собственикът на “Приста ойл” е след тях Четири разпита по разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние са насрочени във вторник. Делото започна, след като прокуратурата откри в телефона и айпада на Пламен Бобоков размяна на

Градина 24 / Цветя