Напишете дума/думи за търсене

Картофена мана по домати

Картофената мана е най-опасната болест по доматите. Особено силно се развива при хладно и влажно време.

Поради хладното време и интензивните валежи през последните дни няма как болестта да подмине зеленчуковите растения. Ето защо редовно правете профилактични прегледи от долната страна на листата.

. Симптомите се виждат първо по най-долните листа.

. Петната по листата са воднистозелени, често започват от периферията, нарастват и обхващат по-голямата част от петурата.

. По листните и цветни дръжки се появяват сухи кафяви петна, които бързо нарастват и обхващат като пръстен нападнатата част. Оттук патогенът навлиза дълбоко в тъканите и частта над повредата загива.

. По зелените плодове се наблюдават кафяви петна с твърда и сбръчкана повърхност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Преди 10 години в ефира тръгва първият от новата вълна български сериали “Стъклен дом”. Той се превръща в сензация - милиони следят историята в него, а актьорите - повечето непознати дотогава, стават звезди за няколко дни. С роля в него е и големият Стефан Данаилов. Той играе патриарха Димитър Касабов
Свършете всичко неотложно в работата и предупредете, че излизате в отпуск 18 часа – горе-долу толкова прекарва всеки от нас в мислене за работа, в четене на служебни имейли и провеждане на разговори по работа по време на летния си отпуск. Това твърдят британски учени на базата на свое проучване. Това означава

Градина 24 / Зеленчуци