Напишете дума/думи за търсене

Здравословни ползи от красива лиана

Рassiflora incarnata е красавица, която печели сърцата на цветарите с изумителни цветове, но в същото време е и билка, използвана още в древността за лечение на тревожност, безсъние, истерия, нервност и др.

Употребяемите части са предимно листата, стъблата, цветовете и по-рядко корените. Достъпни са продукти като инфузии, чайове, течни екстракти и тинктури на базата на растението.

Въпреки множеството писмени доказателства от миналото и настоящето, пасифлората и нейните лечебни ефекти все още не са напълно изучени.

Приемът трябва да става по лекарска препоръка, а не бива да се подценяват и възможните странични ефекти - гадене, повръщане, сънливост, ускорен пулс, забавена мисловна дейност и рефлекси.

Не се препоръчва шофиране, работа с тежки машини или друг вид поодобни дейности при започване на лечение с тази билка, поне докато не се проследи ефектът й върху организма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Навършват се 22 години от смъртта му На 5 август 1998 г. почина Тодор Живков. Според официалната информация на БТА той издъхва в 20,05 часа след триседмична мозъчна кома. Тодор Живков е човекът, управлявал най-дълго държавата България - като партиен лидер, министър-председател и президент. Как селянчето от Правец и печатар със средно образование
Новото първенство стартира в петък с два отбора, които използват абревиатурата ЦСКА. Явно толкова сериозно е объркването, че дори БФС бе принуден да подменя лицензи в последния момент, след като първоначално даде такъв на Сдружение “Футболен клуб “Централен спортен клуб на армията 1948”, а вече го подмени с такова на футболен клуб със същото име
Екстрасенска му предсказва победа на президентските избори през ноември Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, ограничаваща правителството да наема чуждестранни работници, съобщи Ройтерс. Новите норми засягат в частност работните визи от категорията Н1-В за висококвалифицирани чужди специалисти

Градина 24 / Билки