Напишете дума/думи за търсене

Искате дърво в саксия? Няма проблем!

Има много дървесни видове, сортове или вариатети, които биха се чувствали добре в контейнер. Важното е те да растат бавно, защото в обратния случай само след година или две растението вече няма да е щастливо.

Търсете такива дървета, за които изрично е упоменато, че са джуджета или са присадени на слаби подложки. Добър вариант за ограничаване на височината са повече стъбла в основата вместо само едно с „Lollipop” форма на короната, както е известно в декоративното градинарство.

Ако растението отговаря на изискванията за бавен растеж и компактна форма, пресаждане ще се наложи след поне 3 години, но резитбите и подхранването са силно препоръчителни.

Ябълка джудже или колонни овощни видове са един добър вариант за декоративно, но и плодно дръвче в саксия, ако имате такива мераци.

Едроцветен дрян (Cornus florida f. rubra) расте бавно, но украсява дълго и то няколко пъти. Коничната естествена корона на дръвчето ще добави и архитектурен елемент.

Ацерите (Acer palmatum) с всичките им разноцветни листни вариации ще се чувстват прекрасно в контейнер. Пазете ги от силни ветрове и от жарките лъчи на следобедното слънце.

Коприненото дърво (Albizia julibrissin) е поредната възможност. Розовите пухчета ще ви радват, ако осиурите пълно слънчево греене  и висока температура.

Прекрасната и обилно цъфтяща магнолия стелата е подходяща за отглеждане в голяма саксия. Пазете цветовете от  слани, а през лятото внимавайте с водата.

В списъка могат да бъдат подредени още огнената цезалпиния, сухоустойчивите маслини, витаминозните бомби - цитрусите, ангелският тромпет, екзотичното коледно дърво с червени четчици и още много други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На шофьора, блъснал я пръв и избягал, ще кажа, че ще бъде намерен. И ще изпълня молбата на дъщеря ми да я заведа при него 34-годишната Юлия Ангелова беше прегазена край Созопол в нощта срещу 26 юли. Първият шофьор, блъснал жената, избяга и все още се издирва. Няма свидетели на случилото се, само една снимка на автомобил с огънат капак
Навършват се 22 години от смъртта му На 5 август 1998 г. почина Тодор Живков. Според официалната информация на БТА той издъхва в 20,05 часа след триседмична мозъчна кома. Тодор Живков е човекът, управлявал най-дълго държавата България - като партиен лидер, министър-председател и президент. Как селянчето от Правец и печатар със средно образование
Новото първенство стартира в петък с два отбора, които използват абревиатурата ЦСКА. Явно толкова сериозно е объркването, че дори БФС бе принуден да подменя лицензи в последния момент, след като първоначално даде такъв на Сдружение “Футболен клуб “Централен спортен клуб на армията 1948”, а вече го подмени с такова на футболен клуб със същото име

Градина 24 / Цветя