Напишете дума/думи за търсене

Семената на стрелицията се сеят през лятото

Прелестната райска птица има необикновен външен вид. Подходяща е за отглеждане в оранжерийни или домашни условия у нас, но това не пречи да се възхищаваме на нестандартната й красота.

Готови и вкоренени растения се появяват изключително рядко в търговската мрежа, което още повече опъва нервите на феновете й. Може би е по-лесно да се сдобиете със семена, та дори и поръчката да е от чужбина. Успешното засяване има някои тънкости.

Семената имат формата на грахче и са покрити с оранжеви власинки. Те трябва да се накиснат в хладка вода за 24 часа. След това се почистват добре, а обвивката им се надрасква с остър нож или с нокът. Засяват се в работни саксии на около 2-3 см дълбочина и се поставят на светло и топло място защитено от пряка слънчева светлина.

Покълването започва след не по-малко от 8 седмици, а през това време почвеният субстрат се поддържа влажен. Когато семеначетата развият 2-3 здрави листа, е време за пресаждане. Обикновено са готови през пролетта. Младите растения вече може да получават повече слънчева светлина, но е желателно тя да бъде шарена до частична.

При пресаждането изберете по-широка отколкото дълбока саксия. Почвата да се поддържа влажна, но не мокра. Месец след това може да започне подхранване.

Цветове се очакват след 4 до 7 години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Навършват се 22 години от смъртта му На 5 август 1998 г. почина Тодор Живков. Според официалната информация на БТА той издъхва в 20,05 часа след триседмична мозъчна кома. Тодор Живков е човекът, управлявал най-дълго държавата България - като партиен лидер, министър-председател и президент. Как селянчето от Правец и печатар със средно образование
Новото първенство стартира в петък с два отбора, които използват абревиатурата ЦСКА. Явно толкова сериозно е объркването, че дори БФС бе принуден да подменя лицензи в последния момент, след като първоначално даде такъв на Сдружение “Футболен клуб “Централен спортен клуб на армията 1948”, а вече го подмени с такова на футболен клуб със същото име
Екстрасенска му предсказва победа на президентските избори през ноември Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, ограничаваща правителството да наема чуждестранни работници, съобщи Ройтерс. Новите норми засягат в частност работните визи от категорията Н1-В за висококвалифицирани чужди специалисти

Градина 24 / Цветя