Напишете дума/думи за търсене

Закритите беседки - изберете своя стил

Определете предпочитанията си и посоката

Всеки знае, че стилът на допълнителните постройки в градината трябва да се комбинира с основната сграда, оградата и различните декоративни елементи.

Но,ако не обичате да избирате стриктно и щателно всеки елемент, просто трябва да определите посоката в дизайна за себе си и да се опитате да го следвате.

Затова е добре да се запознаете със стиловете на затворените беседки, които се използват както за места за срещи, хранене и пиене, така и само за отмора.

Като ги разгледате внимателно, можете да определите вашите предпочитания и да разберете кой стил най-добре отговаря на това, което вече е във вашата градина.

За отбелязване е, че например стиловете еко и минимализъм често стават универсални и могат да се комбинират с дизайните на много други стилове - просто добавете обединяващи елементи: например боядисайте щорите в същия цвят или използвайте същия материал за покрива.

Но който и стил да предпочетете, оборудвайки беседката, основното е там да ви е удобно и да изпитвате удоволствие.

В семейното гнездо

Английският стил е идеален за тези, които искат да пресъздадат атмосферата на семейно гнездо - имение, място, където няколко поколения са живели заедно.

Конструкциите в този стил обикновено стоят на солидна основа и са направени от тухла или камък.

Допълнителен навес, пътеки и ограда също изглеждат добре, като допълват самата беседка.

Възможностите на новото изкуство

Ар Нуво (от френски: art nouveau - ново изкуство) или Модерн (от фр. moderne – съвременен) е стил, който има голям потенциал - главно защото ви позволява да използвате почти всички материали. Определя се по-скоро от избора на мебели и формата на прозорците.

Дори може да се нарече прословутия „европейски ремонт“, само че в по-минималистична форма.

Този стил ще подхожда на всички, които искат да създадат стилна и практична беседка с модерен външен вид.

Колониална архитектура

Стилът ("Къща с басейн") е роден в богати крайградски общности в южните щати на САЩ.

Най-често се основава на английската колониална архитектура, което прави привидно второстепенната сграда доста впечатляваща.

Ако искате наистина да облагородявате своята територия в задния двор с помощта на архитектурни изкушения, трябва да изберете подобен стил.

Рустик

Стилът рустик е забележителен със своята простота и лекота на изпълнение, но това не го прави по-малко интересен.

Буквално това име може да се преведе като „селски“, но не става въпрос само за използването на скрап материали и малък бюджет.

По-скоро този стил е нарочно селски, малко напомнящ епохата на хипитата.

Обикновено хората, които го избират, ценят екологичността на дома и органичното му разположение в естественото пространство повече от престижа. Освен това в такава беседка човек почива почти като насред гората.

Традиционно

Този стил на строителство изглежда толкова солиден, колкото и английския.

Най-често той е представен от беседки, изработени от бяла тухла или бетонни блокове.

Постройката не е много скъпа, използва се много дълго време и лесно може да се трансформира в лятна кухня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Към президента ще бъдат приложени нормативни уредби, каквито съм към момента. В петък той е бил в контакт с ген. Димитър Петров, а на 18-ти генералът е дал позитивен резултат на тест за коронавирус. Знаем, че президентът е бил уведомен от началника на отбраната адмирал Евтим Евтимов, че ген. Петров е заразен. Какво се е случило оттам нататък..
Маските отново стават задължителни на открито, заяви на извънреден брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов. Очакваме намаляване на заболеваемостта. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички до края на месец ноември, ако ситуацията остане такава, посочи той. Карантината ще намалим от 14 на 10 дни със заповедта ми утре
Още лятото се формира група от около 1,9 млн. човека, които не спазват мерките, каза математикът Влезем ли тази зона от 2000 заразени на ден - лесно можем да се качим до 5000, посочи той "Още през лятото, когато имахме по 6 случая на ден, "шаранът" беше изпуснат и още тогава се формира една група от около 1,9 млн

Градина 24 / Дизайн