Напишете дума/думи за търсене

Африканската звезда се размножава с трик и търпение

Стапелията се размножава лесно и чрез семена, и чрез резници. Естествено, единият вариант е много по-бърз, а другият осигурява много и разнородни растения.

Отнема около година семената да узреят, но покълват доста добре скоро след засяване. Пресните семена обикновено покълват по-добре.

Засяването става напролет. Субстратът да е добре дрениран, да съдържа пясък и малко торф. Семената се покриват съвсем леко с тънък слой. Температурата се поддържа в диапазона 25-35 градуса. До поникване е необходима повече влажност, но след това поливките се намаляват значително, защото може да се появи сечене.

Семеначетата се прехвърлят в индивидуални саксийки и до година-две се очакват цветове.

С резници е по-лесно, а цъфтеж може да настъпи още същата година в зависимост от големината на сегмента. Важно е вкореняването да се извърши в периода на активен растеж. Още по-важно е да не се бърза. Резникът трябва да затвори раната си, за да не загние. А това може да означава, че не бива да се поставя в субстрат около седмица-две.

Допирът с влажна почва веднага мобилизира силите на резниците към образуване на корени. Поливките се намаляват, когато започне нов растеж. Добре е да се проведе третиране с фунгицид за всеки случай.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни след положителен PCR тест, трябва да се търси лекарска помощ. След това се получават затруднения и за нас, и за пациентите. Това заяви шефът на COVID-отделение във Втора градска болница в София д-р Бруск Халил по Нова тв. „Основен симптом е задухът, който не преминава
Италиански ресторанти в София даряват топъл обяд на лекари, работещи в столични болници. Всеки ден поне до Коледа един ресторант ще храни медиците от една болница. Зад тази инициатива стоят Лео Бианки, журналистът и водещ Ники Кънчев, Светла Паркър и Ан Грифин, съобщи Нова тв. Бащата на Паркър - 70-годишният проф
Най-малко трима души загинаха днес в Сардиния заради наводнения, предизвикани от поройни дъждове, съобщиха италиански медии, цитирани от Франс прес. Регистрирани са и двама безследно изчезнали в град Бити, провинция Нуоро, сочат публикациите. Според в. "Република" жертвите са възрастна двойка и селскостопански производител

Градина 24 / Цветя