Напишете дума/думи за търсене

Малките форми в градината

Обновяват и преобразяват

Малките архитектурни форми в градината не заемат твърде много място, но ползите от тях са големи. И най-важното - те са в състояние бързо да трансформират външното пространство. Например беседката, обвита с романтични катерещи рози е един камерен кът за отмора и задушевни разговори.
В стремежа си към хармония можете да подобрявате и украсявате безкрайно любимата си градина, създавайки собствен малък рай.
Малки архитектурни форми са обектите и конструкциите, които "правят" градината: павилиони , пейки , беседки , мостове , фонтани , перголи ,арки, решетки и много други предмети. Те нямат равни по отношение на богатството на възможностите за декор. Могат да се нарекат „градински конструктори“ - позволяват ви да въплътите почти всяка идея и в същото време да постигнете зашеметяващи визуални ефекти.
И изобщо не е необходимо да търсите безумно скъп и изключителен дизайн. При желание всеки стандартен декор може да бъде превърнат в предмет на изкуството.
Като вземете за основа предмети, които вече „живеят“ в градината, и им придадете нов облик, „картината“ върху парчето земя, което цените, ще бъде невероятно преобразена и радваща очите.
Така например и неугледната барака /на снимката/ можете да превърнете във весела, кокетна къщичка - украса за цялата градина.

Магията на прозореца 


За да преобразите барачката, ще ви трябват само креативен подход и сръчни ръце.
За "трансформация" са ви необходими рамки на прозорци. Можете да вземете стари или да ги направите от летви с подходящ размер. След боядисване в ярък или пастелен (в зависимост от избрания стил) цвят и фиксирането им по стените, получаваме фалшиви прозорци.
Малки саксии с цветя, пикантни билки , мини чушки или домати, окачени в „прозорците“, ще допълнят стилизацията. За да завършите външния вид, украсете прозорците със "завески", което може да се направи с обикновени винилови дантелени салфетки.
И ето още една изключителна идея по темата за прозорците: те ще се превърнат в изразителен акцент на селския навес. Закачете ярко оцветените рамки за картини върху въжетата по периметъра на навеса, в отворите между опорите - така хубавите "прозорци" са готови! А ако поставите сухи цветя в рамките, получавате необичаен,красив декор.
Дърварникът пък може да се прикрие чрез облицоване на стените с естествен или изкуствен камък. А като материал за покрива могат да се използваат тръстика или слама - това е опция за градина в селски стил.

Растения и текстил 

Растенията са отлична „компания“ за малката архитектура. Различните видове озеленяване изглеждат интересни и необичайни от различни страни на конструкцията. Например на една беседка или лятна къща те украсяват вертикалните стени. A на решетка можете да окачите много контейнери с ярки едногодишни растения.
На снимката вляво се вижда как текстилът е незаменим за декориране на градински павилиони, навеси и беседки. Въздушните завеси и цветните килими ще оживят пространството.
А вдясно перголата, украсена с растения, ще изглежда още по-интересно, ако окачите саксии върху вертикалното озеленяване.
Вляво виждате как текстилът е незаменим за декориране на градински павилиони, навеси и беседки.
СЪВЕТ : вместо саксии за ампелни растения, можете да използвате висящи организатори с джобове, изработени от мушама - така падащите "цветни лехи" ще изглеждат оригинални и свежи.
Друг вариант е така нареченото двойно градинарство, когато окачените саксии и кошници с растения са фиксирани на фона на основните вертикални растения. Или поставете отделни цветни растения и мини цветни лехи, или аранжировки в модули в подножието на навес, или в градинския павилион.
сн.08-3

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън кандидатът на демократите обвини държания глава, че "налива бензин във всеки расистки пожар", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.  Байдън каза още, че Тръмп е сред най-расистките президенти, които САЩ са имали в съвременната история
Асоциацията на вносителите предлага скрапинг програма за замяна на колите над 15 г. чрез държавен екобонус при покупка на нова кола От началото на годината автомобилите над 20 години у нас са се повишили с над 150 хиляди бройки Предлагаме единен регистър на МПС и първоначален преглед за техническа и екологична годност на всички нововнесени
Двамата не са се засичали на сцена или във филм от дебюта на актрисата, събра ги сериалът “Братя” Актрисата Йоанна Темелкова се оказва ябълката на раздора за двама братя. Всеки от тях иска да спечели сърцето ѝ. Това е само малка част от съдбата на героинята ѝ Лора в сериала на Нова тв “Братя”

Градина 24 / Дизайн