Напишете дума/думи за търсене

Ако не обичате паяци, отглеждайте растения

Няма да ви изненадаме с нито едно от растенията, които държат осмокраките обитатели на ъглите далеч от дома. Е, може би малко, но важното е, че някои от тях вече отглеждате, но не осъзнавате силите им. И така:

1.       Лавандулата е всеизвестен репелент. Ако не се справяте с грижите, вземете си етерично масло и го използвайте редовно в дома си.

2.       Маточината действа по сходен начин не само на паяците, а на повечето насекоми.

3.       Алойсията е билка с много ефекти, а отглеждането й в градината и дома ще ви отърве от повечето пълзящи досадници.

4.       Ментата е перфектно допълнение към кухненската билкова градина, а с аромата си гони насекоми и паяци.

5.       Лимонената трева не би издържала нашите зими, но не пречи да я отглеждаме в контейнер. Тя е отличен репелент.

6.       Босилекът не се нрави също на насекомите и паяците. Осигурете му слънце и внимавайте с водата.

7.       Неприятната миризма на хризантемовите листа има отблъскващо действие. От цветната група няма да пропуснем и тагетеса.

8.       Може да ви е чудно, но копърът и магданозът проявяват репелентно действие. Дори китка потопена във вода е достатъчна.

9.       Луковете, независимо дали ги отглеждате, или си правите отвари и извлеци с тях, са чудесен акарицид и инсектицид.

10.   Паяците не обичат плодовете на маклурата. Ако поставите няколко на стратегически места в дома си, ще решите много проблеми.

Евкалиптовите клонки, мушкатото, петунията, розмаринът, цитрусовите дръвчета и още много други зелени приятели имат репелентни свойства. Друг е въпросът дали къщните паяци са врагове, или съюзници и дали е редно да ги отблъскваме?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни след положителен PCR тест, трябва да се търси лекарска помощ. След това се получават затруднения и за нас, и за пациентите. Това заяви шефът на COVID-отделение във Втора градска болница в София д-р Бруск Халил по Нова тв. „Основен симптом е задухът, който не преминава
Италиански ресторанти в София даряват топъл обяд на лекари, работещи в столични болници. Всеки ден поне до Коледа един ресторант ще храни медиците от една болница. Зад тази инициатива стоят Лео Бианки, журналистът и водещ Ники Кънчев, Светла Паркър и Ан Грифин, съобщи Нова тв. Бащата на Паркър - 70-годишният проф
Най-малко трима души загинаха днес в Сардиния заради наводнения, предизвикани от поройни дъждове, съобщиха италиански медии, цитирани от Франс прес. Регистрирани са и двама безследно изчезнали в град Бити, провинция Нуоро, сочат публикациите. Според в. "Република" жертвите са възрастна двойка и селскостопански производител

Градина 24 / Билки