Напишете дума/думи за търсене

Рипсалис – кактус, но без бодли

Рипсалисите са около 35 вида все интересни кактуси. Кактуси, но нямат бодли и не биха издържали на суша и жега. Странно нали? Е, сега ще изясним.

Всички рипсалиси произхождат от дъждовните гори на Америка и Карибите. От тук и различните им изисквания спрямо условията и необходимите грижи за тях.

Директната слънчева светлина е противопоказна, особено в най-горещите летни дни. Редовното поливане е от решаващо значение за запазването на сегментите. Жадният рипсалис е тъжен и губи обема си. Преполятият – гние и страда. Винаги проверявайте почвата с пръст преди да полеете. Тя трябва да бъде влажна. поливките се разреждат през зимата.

Почвената смес е съставена от торф, сфагнум, кори за орхидеи, ситен чакъл и други, осигуряващи добър дренаж. Подхранване не е необходимо, а пресаждане се извършва през 2-3 години. Най-добрата саксия е керамична, защото позволява на корените да дишат.

Мястото на тези кактуси е на високо, защото оформят красива каскада от зелени пръчици. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
100% справедливост в тази система няма - да я направим по-малко несправедлива 9 социални министри - сегашната Деница Сачева и осем нейни предшественици на поста, се събраха на първата по рода си дискусия на “Клуб “24 часа” Визионери”. Деветимата обсъждаха как се стигна до сегашното състояние на пенсионната система
В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън кандидатът на демократите обвини държания глава, че "налива бензин във всеки расистки пожар", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.  Байдън каза още, че Тръмп е сред най-расистките президенти, които САЩ са имали в съвременната история

Градина 24 / Цветя