Напишете дума/думи за търсене

Реколтираме лимонената трева

Лимонената трева или т.нар. цитронела нашумя наскоро и без съмнение намери място в билковите градини на запалените кулинари. Интересното при нея е, че листата ѝ в свежо състояние са съвсем леко ароматни, но когато се изсушат, отделят характерната си миризма доста осезаемо.

Ако сте от късметлийте, сдобили се с ценната билка и подправка, планирайте внимателно кога да оберете листата. Използвайте остри ножици. Носете ръкавици и блуза с дълъг ръкав, защото иначе може да се нараните. Завържете листата на снопчета и ги изложете на сутрешно слънце, докато изсъхнат добре. След това ги нарежете на сегменти с дължина 5-7 см, за да е лесно съхранението и използването.

Не забравяйте да приберете растението, когато застудее. В противен случай ще измръзне. Лимонената трева презимува отлично в помещение с умерена температура и достатъчно светлина. Не пропускайте поливки и всичко ще бъде наред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)
Средно 45 българи са умирали на ден Въпреки новите щамове в Англия и Южна Африка броят на новите заразени намалява За поредна седмица има позитивна статистика на коронавируса за България. Броят на активните болни под отчет е намалял с 13 хиляди (33%) до 26 582. Лежащите в болници с COVID-19 са 2822 - с 15% надолу

Градина 24 / Билки