Напишете дума/думи за търсене

Тънкости при сушене на дафинови листа

Изберете си топъл и слънчев ден, в който да оберете листата на дафиновия лист. В такива условия през идните месеци маслата и полезните съставки  в тях ще бъдат в оптимално съотношение и съдържание. Избирайте само добре развити листа. Двугодишните са най-ценни. 

Според някои градинари и кулинари е добре първо да се измият с течаща студена вода, а след това да се бланшират за секунди (не повече от 5) в гореща. Това е най-сигурният начин за почистване.

Има много методи за изсушаване:

  • Да се подредят върху хартия в сухо и топло помещение е най-лесният.
  • Може също да се използва сушилня за плодове и зеленчуци но температурата не бива да бъде висока.
  • Фурната също ще свърши работа, при това доста бързо. Отново температурата не бива да бъде висока, за да се запазят ценните вещества.
  • Сухите вече листа могат да се съхраняват до 2 години цели или натрошени в съд на сухо и тъмно място.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Една от най-великите фигури в историята не само на баскетбола, но на спорта въобще - Кобе Брайънт, и 13-годишната Джиана загинаха трагично заедно с още 7 души при катастрофа край град Калабасас, Калифорния, на хеликоптера, с който пътуваха, на 26 януари 2020 г. Легендата на “Лос Анджелис Лейкърс” бе на 41 г
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)

Градина 24 / Билки