Напишете дума/думи за търсене

Девет чудеса в ъгъла на градината

Оползотворете мястото и добавете стил

Ако имате градина или достатъчно голям двор, вероятно знаете за проблема с празните ъгли. Изглежда, че мястото е достатъчно, но все пак е добре да го използвате рационално или поне красиво - така че да радва окото.

Съветът на дизайнерите е да подходите към празните ъгли като чудесна възможност да направите вашето парче земя още по-удобно и красиво.

Независимо от размера на градината, каквито и ъгли да имате, винаги има начин да ги изгладите, разкрасите и да ги използвате доста ефективно. Предлагаме ви идеи какво да засадите там, как да украсите ъгъла на вътрешен двор или тераса, какви елементи ще направят това място лично и ще добавят стил.

1. Заоблете формата 

Може би най-простата, но много любопитна идея е да заоблите ъглите с цветна леха с подходяща форма. В получената триъгълна зона можете да засадите растения с ефектна зеленина, големи цветя или да украсите, като се фокусирате върху това, което вече расте там (например, създайте композиция около дърво).

Концепцията е подходяща за всякаква градина, включително и най-малката. Разходите за изпълнение са минимални, а резултатът е доста бърз (през първата или втората година на засаждане).

2. Включете скалите 

Големите камъни са универсален декоративен акцент. На основата на голям камък можете да създадете цяла композиция с по-малки камъни, растения и дори вода. Ако вашата градина е със скромни размери и бюджетът е минимален, композиция от камъни, комбинирани с растения, е точно това, от което се нуждаете.

Разходите за изпълнение на идеята се определят от количеството допълнителен декор и размера на площта до ъгъла.

3. Засадете голям, красиво цъфтящ храст 

Това е друга опция за разкрасяване на ъгъл, подходяща за всяка градина. Забележителна е с факта, че ще се вижда от всяка точка в градината и ще бъде прекрасна декорация както самостоятелно, така и в ансамбъл с по-малки растения.

4. Отгледайте ефектно дърво 

Разстилащата се корона ще помогне за туширането на ъгъла на оградата.

Ако говорим за вътрешен двор и обичате дивата природа, която не е подправена с изкуствени декорации, поставете контейнер с красиво дърво в ъгъла (или го засадете в почвата).

5. Добавете воден елемент 

Ако парцелът ви е малък, вероятно не искате да направите водата доминираща. Но малко езерце или фонтанче в ъгъла на градината е това, от което се нуждаете.

Ако разполагате с повече средства и размерът на двора позволява, организирайте изкуствен водопад.

6. Украсете с предмет на изкуството 

Намерете голям обект, който ще се превърне във фокусна точка и създайте живописна композиция около него.
Ако харесвате традицията, инсталирайте градинска скулптура. Ако харесвате стила на тропиците или южна Европа - намерете голяма ваза или керамична тенджера. За съвременен стил или фюжън поглед, потърсете нещо необичайно или забавно.

7. Добавете средиземноморски елемент

Забележете колко интересно изглеждат в ъглите керамичните големи саксии и делви, оградени от градински растения и цветя.

8. Създайте минияпонски пейзаж 

Почитателите на японския стил могат да пресъздадат кътче от Страната на изгряващото слънце.
Хубавото на японската градина е, че първо, тя е особено красива в миниатюра. На второ място, тя се основава на естествени материали, което означава, че ще се впише идеално във всеки пейзаж.

9. Закачете люлка 

Ъгловият кът от градината е чудесно място за това.
Между другото, люлката не трябва да виси на дърво - направете си люлеещ се диван с опори.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
100% справедливост в тази система няма - да я направим по-малко несправедлива 9 социални министри - сегашната Деница Сачева и осем нейни предшественици на поста, се събраха на първата по рода си дискусия на “Клуб “24 часа” Визионери”. Деветимата обсъждаха как се стигна до сегашното състояние на пенсионната система
В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън кандидатът на демократите обвини държания глава, че "налива бензин във всеки расистки пожар", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.  Байдън каза още, че Тръмп е сред най-расистките президенти, които САЩ са имали в съвременната история

Градина 24 / Дизайн