Напишете дума/думи за търсене

Направете лехи на слънчево място

Кои са основните акценти, напомняме на Георги Николов

С ново предизвикателство е решил да се захване Георги Николов от София през следващата година, а именно да си направи малка зеленчукова градина от няколко лехи.

А ето и най-важните фактори, с които всеки градинар, трябва да се съобразява.

1. Светлина

За да се развиват правилно зеленчуците, те се нуждаят от достатъчно слънчева светлина. Сред тях има и видове, които понасят частично засенчване, но то обикновено е за кратко. Затова най-слънчевото място в двора трябва да е за зеленчуковата градина.

2. Топлина

Ако сте избрали слънчево място, това гарантира и повече топлина.
Според изискванията на отделните зеленчукови видове обаче, ще съобразите кога да ги отглеждате - през пролетта, лятото или есента.

3. Вода

За да отглеждате зеленчуци, задължително е да имате воден източник. Знайте, че всички зеленчуци трябва да се напояват. Без поливане не очаквайте добра реколта.

4. Почва

Разбира се, добре е почвата да е черноземна, богата на хранителни вещества водо- и въздухопропусклива, но това не винаги е възможно.

Когато тя няма такива характеристики, има практики, с които тя се прави по-подходяща за отглеждане на растения.

* Ако е много тежка, внася се торф, компост, оборски тор и др.

* Ако е по-лека, подобрява се с подходящи торопочвени смески.

* Кисела ли е, трябва да се варува.

* Бедна ли е на хранителни вещества, тори се комбинирано с органични и минерални торове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
100% справедливост в тази система няма - да я направим по-малко несправедлива 9 социални министри - сегашната Деница Сачева и осем нейни предшественици на поста, се събраха на първата по рода си дискусия на “Клуб “24 часа” Визионери”. Деветимата обсъждаха как се стигна до сегашното състояние на пенсионната система
В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън кандидатът на демократите обвини държания глава, че "налива бензин във всеки расистки пожар", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.  Байдън каза още, че Тръмп е сред най-расистките президенти, които САЩ са имали в съвременната история

Градина 24 / Зеленчуци