Напишете дума/думи за търсене

Храсти с целогодишен декоративен ефект

Всеки запален градинар търси нови и нови растения за градината си. Дали защото наличните омръзват, дали заради сезонността им, а може и по други причини. Е, ние предлагаме няколко мултисезонни решения, които ще осигурят красив и нестандартен вид на някое кътче, при това различен през всеки сезон. Естествено, има доста храсти, които да осигурят такъв ефект. Търсете най-вече интересни листа, но не спирайте дотам.

1.       Syringa x ‘Penda’ – този представител на люляците притежава дребни съцветия, но цъфти два пъти. Първата вълна от ароматни цветове е през ранната пролет, а втората в средата или края на лятото. Растенията не стават много високи и се известни със своята студоустойчивост и лесна поддръжка.

2.       Рhysocarpus opulifolious – прекрасният физокарпус има много вариетети. Този цъфти късно през есента с бели съцветия, съставени от дребни цветчета. Листната маса- бронзово червена, украсява градината почти целогодишно. Храстът е с компактни размери, студоустойчив е и рядко се напада от вредители. Обича редовно напояване.

3.       Spiraea ‘Tracy’ – Всички спиреи са очарователни, но тази предлага много. Едри розови цветове през лятото, оранжеви млади листенца през пролетта и златно жълт ефект през по-топлата част от годината. През есента краските на листната маса се променят отново. Храстът е компактен, с отлична студоустойчивост и малко изисквания.

Към този списък можем да включим още илексът с неговите красиви зимни плодчета, фотинията с червените листа, вейгелата с красивите цветове и още, и още.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в завод в Пловдив, в който се произвеждат машини, с които се тестват ваксини за COVID-19. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.  Вчера Борисов беше на посещение в пазарджишката част на Родопите. "Ето с тези машинки тестват ваксините за COVID. Те са за канадска компания"
„Аз съм македонец, който говори македонски, признат от целия свят. Каракачанов е българин, който говори български език, признат в цял свят. Българският народ очакват крачка към приятелство, а не реч на омразата. Това написа премиерът на Северна Македония Зоран Заев в официалния си профил във фейсбук
Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни след положителен PCR тест, трябва да се търси лекарска помощ. След това се получават затруднения и за нас, и за пациентите. Това заяви шефът на COVID-отделение във Втора градска болница в София д-р Бруск Халил по Нова тв. „Основен симптом е задухът, който не преминава

Градина 24 / Цветя