Напишете дума/думи за търсене

Есенно торене на градината

Градинарите вече започнаха да разчистват зеленчуковите лехи от прибраните култури. Преди да се извърши обработката на почвата, тя трябва да се натори.

През есента се прави основното торене, което ще даде по-голяма част от храната на растенията, които ще се засеят или засадят през следващия сезон.

Основното торене се прави с органични и минерални торове.
От органичните торове се използва оборски тор. За 1 кв. м са ви необходими около 3-4-5 кг. Разбира се, ще внесете, колкото имате - малко по-малко или малко повече, няма да навреди.

Освен с оборски тор може да подхраните и с компост, торф или други органични материали.

От минералните торове сега трябва да внесете фосфорните и калиевите торове. С азотните, които се измиват много лесно, ще наторите през пролетта при засяването/засаждането и по време на вегетацията на растенията.

Ориентировъчно за 1 кв. м са ви необходими 3-4 кг троен суперфосфат и 4-3 кг калиева тор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
100% справедливост в тази система няма - да я направим по-малко несправедлива 9 социални министри - сегашната Деница Сачева и осем нейни предшественици на поста, се събраха на първата по рода си дискусия на “Клуб “24 часа” Визионери”. Деветимата обсъждаха как се стигна до сегашното състояние на пенсионната система
В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън кандидатът на демократите обвини държания глава, че "налива бензин във всеки расистки пожар", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.  Байдън каза още, че Тръмп е сред най-расистките президенти, които САЩ са имали в съвременната история

Градина 24 / Зеленчуци