Напишете дума/думи за търсене

Започват предзимните операции в лозето

Време е за засаждане на нови лозички

През първата половина на октомври почти приключи прибирането на винените сортове грозде и сега домашните майстори отглеждат винцето си като малко дете и се грижат то да не се разболее.

Към края на месеца трябва да се извърши и т. нар. дълбока оран във високостъблените лозя, за да се подготви добра реколта и за следващата есен. Дълбоката обработка на лозата се извършва на 20-25 см.

Време е и за хранене на растенията, които са дали всичко от себе си тази година - торене с фосфор и калии, но е още по-добре, когато това става след предварително направен почвен анализ.

Време е в младите лозя да се направи проверка на пропадналите растения. След това трябва да се подготвят и лозичките, които ще се засадят на местата, където има загинали или повредени.

Обработкатга на почвата на площите, на които ще се засаждат млади лозя, е редно да се извършва чрез преораване и дисковане. Следващата операция е да се маркират местата за засаждане на младите лозички.
В края на месеца обикновено стартира засаждането на новите лозови насаждения.

Винопроизводителите всеки ден да следят протичането на ферментацията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На пътя Монтана-Видин, в района на разклона за с. Клисурица е възникнал пътен инцидент между товарен автомобил и микробус, съобщиха от МВР. Превозните средства затрудняват останалите участници в движението. Трафикът на превозни средства в района е ограничен. По първоначални данни, един е тежко пострадал
100% справедливост в тази система няма - да я направим по-малко несправедлива 9 социални министри - сегашната Деница Сачева и осем нейни предшественици на поста, се събраха на първата по рода си дискусия на “Клуб “24 часа” Визионери”. Деветимата обсъждаха как се стигна до сегашното състояние на пенсионната система

Градина 24 / Дръвчета