Напишете дума/думи за търсене

За зима в цветове

Растенията, които цъфтят през зимата не са много, но пък са идеални за украсяване на различни кътчета в градината, пред входната врата, на балкона или където си решите. Ако искате да им се радвате, трябва да действате докато е по-топло.

Няма как да пропуснем да кажем, че много от тях са полезни за дивите животни, птици и насекомите по един или друг начин.

Ето и няколко предложения:

1.       Кукуряк

Този познат и митичен красавец се появява във все повече и повече багри. Може да разцъфти около Коледа или в началото на новата година. Идеален е за сенчести или частично засенчени кътчета.

2.       Теменужки

Нисички, дребнички, нежнички, но... имат силите да цъфтят дори и под снега. Разнообразието от цветове и цветни комбинации е уникално. Те могат да цъфтят от ноември, а при правилно подбран сорт, място и изложение – цяла година.

3.       Калуна

Идеална за контейнер и леха, калуната (и ериката) се чувстват чудесно през зимните месеци. Цъфтят обилно, а с течение на времето се разрастват, с което подтискат плевелите-конкуренти. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Един загинал и четирима ранени при инцидент на строителен обект в София, съобщи NOVA. Трагедията се е разиграла край пазара „Димитър Петков”. По първоначални данни работниците са затрупани от арматура. Към мястото веднага са изпратени четири линейки, които пристигат за 3-4 минути. Очаквайте
Европейската комисия ще одобри утре сключването на договор с производителя на ваксина срещу Ковид-19 "Модърна". Това съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от БТА. Отново без да посочва цената за доставка на ваксината, тя добави, че предварителното споразумение предвижда доставка на до 160 милиона дози
Скандална поправка, която бе приета преди седмица и която даде право на финансовите институции да събират неустойки от длъжниците си в размер до два пъти главницата, ще бъде отменена. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова изпълни обещанието си, дадено първо пред 24 часа, да отмени гласувания текст

Градина 24 / Цветя