Напишете дума/думи за търсене

11 уникални сечива за есен 2020

Предвестницата на зимата е тук, а с нея идва и подготовката на градината за студените дни

Събирането на листа е мъчителна и досадна домакинска работа. Някои я оставят за пролетта. Но когато изчистят натрупаните мокри листа, се разкрива една напълно съсипана морава. Единственото положително е, че това прави косенето на тревата много по-лесно, тъй като единственото, което остава, е мръсотия и плевели.
Тези 11 уникални градински инструмента със сигурност ще ви улеснят да изпълните задълженията си още през есента.

1. Гигантски мечешки лапи 

Тези мечешки ръкавици се прикрепят към ръцете и ви позволяват да събирате листа много по-бързо. Вече няма да се налага да се опитвате да стиснете две гребла заедно, за да съберете листата като някакъв дивак. Гигантските мечешки лапи ще ви помогнат да го свършите за нула време.

2. Робот за почистване на улуци 

Защо да правите нещо, когато машина може да го направи вместо вас? iRobot Looj 330 е тънък, но дълъг робот, който поставяте в улуците. Той стига до края, като разчиства всички листа и отломки. Използвайки своя четиристепенен процес на почистване за изваждане и почистване на боклуци с помощта на предното витло на шнека, роботът оставя безупречен улей, който е готов да отклони дъжда през лятото.

3. Гигантски огъващ се брезент 

Лесният товарач на чували за листа е по същество гигантски сгъваем брезент, който можете да положите на земята и да съберете листата в него. След като брезентът се напълни, просто го огъвате отстрани, поставяте го направо в чувала и изсипвате всички листа вътре. Това просто приспособление ви позволява да напълните цяла торба за малко под 1 минута.

4. Филтър за листа 

Това е устройство, което можете да поставите във вашия улук в горната част на водосточния канал. Той ще позволи на дъжда да премине, но предпазва канализацията от навлизане на листата в нея, като по този начин ви спестява почистването през пролетта.

5. Дворна чистачка за листа 


Дворната машина за почистване ви позволява да съберете всички листа в двора, като просто минете с нея. По същество е като да косите тревата си, но всъщност просто почиствате тревата си от листата. Те се събират в контейнер на гърба на устройството, който ви позволява лесно да ги опаковате.

6. Шредер 

Когато ви е омръзнало да събирате листата в чували, шредерът може да е просто най-добрият ви приятел. Той ви позволява да поставите чувал на дъното на устройството и просто да хвърляте в него листа, които веднага ще бъдат раздробени и изсипани в торбата, за да ги изхвърлите лесно.

7. Ръчен джобен трион 

По същество това е острие на моторен трион, което е прикрепено към две ръкохватки. Можете дори да го използвате, за да отрежете някои доста високи клони на дървета, като прикрепите дълги въжета към краищата и го хвърлите върху клона.

8. EZ гребло 

Това гребло се състои от две глави, които се събират една в друга, за да могат лесно да вдигнат листата. Едната страна на инструмента е действително гребло, а другата влиза в действие, за да защипе листата.

9. Водна метла 

Водната метла е машина за почистване под налягане, която се прикрепя към градинския маркуч и смесва редовното старо метене с електрическо пране. С натиска на водата, излизаща точно до земята, се появява много допълнителна мощност, която със сигурност ще изкара дори онази неприятна мръсотия от пода на гаража ви.

10. Гигантска торба 

Тази гигантска торба за листа се прикрепя към косачка за трева, мулчер за листа, духалка за листа или към всичко, което може да събира листа. Тя позволява да се изпразни, само след като сте събрали трилион листа, вместо на всеки 4 минути като в нормална торба.

11. Гребло за мокри листа 

Споменахме, че не всички намират мотивация да съберат листата навреме. На помощ на по-мързеливите, които чакат пролетта, идва греблото за мокри листа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Средно 45 българи са умирали на ден Въпреки новите щамове в Англия и Южна Африка броят на новите заразени намалява За поредна седмица има позитивна статистика на коронавируса за България. Броят на активните болни под отчет е намалял с 13 хиляди (33%) до 26 582. Лежащите в болници с COVID-19 са 2822 - с 15% надолу
Безработицата в страната е имала два пика в пандемията - по-силен през април-юни и по-слаб през декември Ударила е повече по-развитите области Велико Търново е областта с най-висока заетост в България. Пандемията е ударила най-силно пазара на труда в големите икономически центрове, но има редица области
Откритото първенство по тенис на Австралия трябва да започне на 8 февруари и феновете по целия свят тръпнат в очакване с какъв екип ще се появи на корта Григор Димитров. Българската звезда в тениса обича да носи ексцентрични дрехи. Но преди година шокът за публиката наистина бе сериозен. На демонстративния турнир преди Australian Open Димитров

Градина 24 / Дизайн