Напишете дума/думи за търсене

Реже ли се пасифлората и кога?

Не всички представители на страстното цвете могат да зимуват успешно навън у нас. Но за всички важи едно правило, което е свързано с резитбите. 

Има три важни причини да режете. Първата е с цел формиране на растението. Втората цели сгъстяване на короната. А третата се прави при по-възрастни растения, за да се подмладят и почистят.

Независимо дали са в градината, или са в саксия, лианите имат нужда от опора, по която да се увиват. В зависимост от размера на рамката са нужни около 3 години, за да се запълни със стъбла и листа.

Най-добрият момент за рязане и прически е в края на зимата. Тогава растението още е във фаза на сравнителен покой и с отстраняването на клонки няма да се засегне цъфтежа. 

С резитбата не бива да се отстранява повече от 1/3 от лианата. Важно е да се почистят счупени и повредени клонки, както и такива, които са израстнали прекалено силно.

Резитба трябва да се провежда всяка година, за да не се стигне до отсъствие на цветове или други неприятности.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Европейската комисия ще одобри утре сключването на договор с производителя на ваксина срещу Ковид-19 "Модърна". Това съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Отново без да посочва цената за доставка на ваксината, тя добави, че предварителното споразумение предвижда доставка на до 160 милиона дози
Скандална поправка, която бе приета преди седмица и която даде право на финансовите институции да събират неустойки от длъжниците си в размер до два пъти главницата, ще бъде отменена. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова изпълни обещанието си, дадено първо пред 24 часа, да отмени гласувания текст
При установяване на нарушения празничните базари ще бъдат затваряни Как се спазват мерките на един от коледните базари в София, който е разположен в Градската градина, провери фоторепортер на "24 часа". Преди седмица софийският щаб разреши функционирането на празничните базари, но при спазване на строги мерки за дистанция и безопасност

Градина 24 / Цветя