Напишете дума/думи за търсене

Есенни алергии, предизвикани от растения

Знаем, че пролетният период е най-наситен с неприятностите, породени от алергии, предизвикани от растения. Най-честата причина за сезонните алергии са полените. Трябва обаче да обърнем внимание на факта, че и през есента някои растения отделят такива.

Някои културни или диви растения са основна причина за есенни алергии. Тук се нареждат киселец, лапад, бяла лобода, бял амарант, пелин, лепка, бряст и много други.

Мухъл и влага са следващите в списъка, а през есента са в изобилие. Те също могат да събудят алергия, а причината да се крие в опадалите листа в парка, двора или на улицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Днес Червената планета е невероятно суха и прашна. Учените обаче продължават да трупат доказателства, че някога тя е била воден свят. Марсоходът "Кюриосити" е открил следи от древен потоп с библейски пропорции, най-вероятно настъпил в резултат на променил климата сблъсък с астероид, пише сп. "Сайънтифик рипортс"
С 27,3 починали на 1 млн. души днешните данни ни поставят на първо място в света. Следващата държава с 21,1 е Словения. Възможно е обаче тези данни да не са особено точни. Обявените днес като починали 189 души вероятно са загубили живота си не само вчера, в понеделник, а и в събота и неделя, когато официално бяха отчетени доста по-малко смърти от
На място е здравният министър Костадин Ангелов Паднала арматура уби човек на столичния пазар "Димитър Петков" и рани други трима. Инцидентът е станал по-рано днес. Той се е случил на частен строеж. На място има екипи на пожарната и Спешна помощ. Там е и здравният министър Костадин Ангелов, съобщиха очевидци. Очаквайте подробности

Градина 24 / Билки