Напишете дума/думи за търсене

Есенни алергии, предизвикани от растения

Знаем, че пролетният период е най-наситен с неприятностите, породени от алергии, предизвикани от растения. Най-честата причина за сезонните алергии са полените. Трябва обаче да обърнем внимание на факта, че и през есента някои растения отделят такива.

Някои културни или диви растения са основна причина за есенни алергии. Тук се нареждат киселец, лапад, бяла лобода, бял амарант, пелин, лепка, бряст и много други.

Мухъл и влага са следващите в списъка, а през есента са в изобилие. Те също могат да събудят алергия, а причината да се крие в опадалите листа в парка, двора или на улицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Учени от САЩ са създали едночипова система, която е толкова миниатюрна, че може да се инжектира в тялото с обикновена медицинска спринцовка, пише сп. "Сайънс адвансис". Едно от потенциалните приложения на устройството е като безжичен сензор за телесна температура, предава БТА. Специалистите от Колумбийския университет са успели да вместят в "куб"
Лъжа е, че съм с коронавирус. Тестът ми е отрицателен. Ще ви пратя документа от резултатите на PCR-а. Така служебният министър на транспорта Георги Тодоров отговори на въпрос на "24 часа" вярно ли е, че сее зараза и е присъствал на клетвата на служебното правителство в сряда, въпреки че е знаел за положителния PCR
Един от най-добрите футболисти в историята на България Христо Стоичков бе приятно изненадан с подарък от един от символите на футбола в Англия през последните две десетилетия Дейвид Бекъм. Това е тениска на "Интер Маями" с неговото име и №8 на гърба! Отборът от Флорида е собственост на Дейвид Бекъм и той прави всичко възможно да популяризира

Градина 24 / Билки