Напишете дума/думи за търсене

Maсло от нийм. Защо да го използваме в градината?

Маслото от нийм се получава от семената на растението Azadirachta indica. То се използва в шампоани, пасти за зъби, сапуни и всякакви видове козметични и лекарствени продукти.

В градината маслото се използва от стотици години, като основната му роля е на пестицид от растителен произход. Тоест, то е безвредно. Прилага се широко в овощарството, лозарството, зеленчукопроизводството, цветарството и т.н. с органична или биологична насоченост.

Производството на масло от нийм е ограничено, което означава, че са създадени множество заместители. Истината е, че това масло е скъп продукт с множество ползи за растенията в градината - от подобряване на здравето до борба с над 200 неприятеля и около 15 гъбни патогена.

Най-голямото му предимство е, че засяга само враговете, които се хранят с растенията, но не вреди на пчели, пеперуди и други полезни насекоми.

Ако искате да отглеждате чиста храна, да се грижите за почвата, дивите твари и за вас самите, маслото от нийм е едно чудесно решение. Уверете се обаче, че използвате качествен продукт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
827, с 55 случая повече от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 15 656 теста, oт които 4088 са PCR, а 11 568 са бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 215 589
Една от най-великите фигури в историята не само на баскетбола, но на спорта въобще - Кобе Брайънт, и 13-годишната Джиана загинаха трагично заедно с още 7 души при катастрофа край град Калабасас, Калифорния, на хеликоптера, с който пътуваха, на 26 януари 2020 г. Легендата на “Лос Анджелис Лейкърс” бе на 41 г
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв

Градина 24 / Цветя