Напишете дума/думи за търсене

Как сами да оплетем коледен венец?


Завлядяни ли сте вече от коледния дух и празничното настроение? Украсихте ли дома си? Взехте ли елха? А лампички, играчки и гирлянди? А дали сте помислили за входната врата?

Тя е тази, която ви посреща и изпраща. А и не само вас, гостите и съседите също ще забележат, ако вложите творческия си талант в един ръчно направен венец.
И да, знаем, че тази традиция не е наша, но и камини нямахме доскоро, нали? Какво лошо има в това да провокираме повече усмивки с малко зелено и червено, малко блясък и светлинки, малко по-смели мечти...
Коледният венец на входната врата ще отрази безспорно вашият стил и сръчност. Можете да разгледате снимки и идеи в интернет или да творите според интуицията си. Можете да използвате всевъзножни материали – от естествени (иглолистни клонки, шишарки, сушени резенчета плодове, прежда, вълна, зебло, дървени шайбички и фигурки, канелени пръчки, орехи, хартия и др.) до изкуствени (шарени гирлянди, стъклени/пластмасови играчки, звънчета, цветя, звезди, снежинки и какво ли още не). Ваша воля.


Има обаче няколко тънкости, за които ще ви разкажем, а от снимките ще придобиете представа как стават нещата. Все пак може да си потърсите и някое клипче в интернет.
В изработката на коледен венец децата ще участват с удоволствие. Забавлявайте се заедно!


Необходими материали за основата


Винаги се започва от някъде, а когато става дума за венец, то необходима е основа. Тя може да бъде изработена от еластични клонки, оплетени в кръгла форма с помощта на тел и канап. А може да бъде и готова. В магазините се продават готови кръгове от стиропор, слама, мъх, тел и други. Обикновена закачалка за дрехи също ще свърши работа.
Ако решите да се спрете на клонки, уверете се, че сте подбрали хем еластични, хем упорити, защото, когато започнете да ги украсявате е твърде възможно кръглата форма да стане по-скоро овална.
Ще са необходими още канап или мека тел за самото заплитане.
Не забравяйте красива панделка или кукичка за окачане. Тях подберете в зависимост от възможностите, които дава входната ви врата.

„Петър плет плете...“

Техники за плетене на венец има много.
Зависи и с какви материали ще се работи. Ако са синтетични и без брокат или изкуствен сняг, съвсем спокойно може да се използва топъл силикон.
Малко по-сложно е при естествените материали. Те трябва да бъдат здраво закрепени за основата посредством тел или канап, а за най-сигурно фиксиране е добре и да се залепят, където това е възможно.
При заплитането на венеца е важно да спазвате посоката на клонките, както и да ги нарежете на сравнително еднакви парчета. Така се постига перфектната форма без стърчащи или хлътнали участъци. Естествено, несъвършенствата могат да бъдат прикрити в последствие.

Нестандартните също са ефектни

Има и бързи решения за нетърпеливите творци.
Китка иглолистни клонки с няколко шишарки и червена фльонга е едно много натурално и естестически изфържано украшение за входната врата, което няма да отнеме много време.
Кръгло парче картон, изрисувано с коледни мотиви от децата пък е личен и много сладък начин да покажете колко забавна е Коледа във вашия дом.
Голяма червена панделка с няколко играчки за елха, гирлянд по касата на вратата, червен чорап или шапка с елхова клонка, а защо не и просто няколко шишарки...


Творете на воля! Весели празници!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Това кога черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане. Това каза пред журналисти в отговор на въпрос заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, цитиран от БТА
Влад Тенев вече официално е най-богатият българин. Той е единият от основателите на Robinhood - американска палтформа за бърз достъп до фондовите пазари. След снощният дебют на компанията на борсата NASDAQ личното му богатство е оценено от агенция "Блумбърг" на 2.4 милиарда долара. Съратникът му Байджут Бхат е с 2.8 млрд
Хитлер ги прави част от програмата в Берлин през 1936 г. Автомобилните компании присъстват на всички олимпийски игри, но само като официални спонсори= Автомобилният и мотоспортът липсва от програмата. Защо е така? Международният олимпийски комитет не признава автомобилизма като олимпийски спорт, защото от организацията предпочитат да се фокусират

Градина 24 / Дизайн