Напишете дума/думи за търсене

Фъстъци в лехата

Въпрос:

Може ли да се отглеждат фъстъци в градината? И кои са най-важните грижи за растенията?
Мария Георгиева

Отговор:

* Фъстъците обичат рохкава почва, като не бива да се образува почвена кора. А това предполага редовно окопаване. По-този начин почвата се поддържа и чиста от плевели. При уплътнена и заплевелена почва се окопава по-често.

* Голямо значение за добра реколта от фъстъци има напояването. При нормално влажна година се извършват две, а при суха до четири поливки. Първото напояване е по време на усиления цъфтеж. Последната поливка трябва да приключи през първата половина на август.

* За да се образуват повече и по-качествени фъстъци, загърлянето е много важно. Първото загърляне се прави, след като прецъфтят първите 2-3 съцветия. Необходими са от две до три загърляния. Ако не се загърлят навреме, цветовете не могат да образуват плодове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)
Средно 45 българи са умирали на ден Въпреки новите щамове в Англия и Южна Африка броят на новите заразени намалява За поредна седмица има позитивна статистика на коронавируса за България. Броят на активните болни под отчет е намалял с 13 хиляди (33%) до 26 582. Лежащите в болници с COVID-19 са 2822 - с 15% надолу

Градина 24 / Зеленчуци