Напишете дума/думи за търсене

Помещения за добро съхранение на плодове

Продукцията от ябълки, круши, дюли, мушмули и други плодове, които са по-издръжливи, се съхранява най-добре в мазета или друг вид избено помещение.

За да се запазят плодовете по-продължително време, е важно температурата и влажността на въздуха да са сравнително постоянни. Мазетата и други подобни помещения в къщите най-точно се доближават до условията, които има в специалните хранилища.

В домашни условия е трудно да се осигурят необходимата температура и влажност на въздуха, подходящи за различните овощни видове. Все пак ориентировъчно трябва да се има предвид, че температурата трябва да е над 0 градуса, а влажността – възможно по-висока, но не прекалено, тъй като има опасност от гниене. Освен това е важно да се осигурява проветряване, тъй като плодовете продължават да дишат, дори след като са откъснати от дървото.

4 важни препоръки:

* След беритба плодовете се сортират, като за съхранение се оставят само здрави, ненаранени и без видими поражения от болести.

* Ако има възможност, плодовете се поставят внимателно без да се допират. В повечето случаи това е невъзможно, особено когато плодовата продукция е повече.

* Плодовете се нареждат на стелажи, в дървени касетки или палети.

* От време на време оставените плодове се проверяват. Ако се открият загнили, трябва да се отстранят, за да не заразят здравите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Една от най-великите фигури в историята не само на баскетбола, но на спорта въобще - Кобе Брайънт, и 13-годишната Джиана загинаха трагично заедно с още 7 души при катастрофа край град Калабасас, Калифорния, на хеликоптера, с който пътуваха, на 26 януари 2020 г. Легендата на “Лос Анджелис Лейкърс” бе на 41 г
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)

Градина 24 / Дръвчета