Напишете дума/думи за търсене

5 важни правила при засаждане на фиданки

* При засаждането на овощните дръвчета кореновата шийка трябва да остане 2-3 см над почвената повърхност.

0 Важно е спойката между присадника и подложката да сочи в посока юг.

* Препоръчително е до дръвчето да се постави колче, за да се осигури добра опора. То се забива на 8-10 см от стъблото и се привързва с хлабава превръзка.

* Запълването на посадъчната ямка с почва се прави постепенно. След като пръста покрие корените на дръвчето, почвата трябва да се уплътни. Извършва се от периферията към центъра. Притъкването се прави с ръце, а след това и с крака.

* Веднага след засаждането фиданките се поливат с 10-15 литра вода.

Препоръчително е около стъблото на дървото да поставите протектор срещу гризачи

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)
Средно 45 българи са умирали на ден Въпреки новите щамове в Англия и Южна Африка броят на новите заразени намалява За поредна седмица има позитивна статистика на коронавируса за България. Броят на активните болни под отчет е намалял с 13 хиляди (33%) до 26 582. Лежащите в болници с COVID-19 са 2822 - с 15% надолу
Безработицата в страната е имала два пика в пандемията - по-силен през април-юни и по-слаб през декември Ударила е повече по-развитите области Велико Търново е областта с най-висока заетост в България. Пандемията е ударила най-силно пазара на труда в големите икономически центрове, но има редица области

Градина 24 / Дръвчета